Biotekselskapet Bergenbio steg 13,4 prosent på Oslo Børs fredag. Oppgangen kom i kjølvannet av en presentasjon på selskapets hjemmesider som viser til økt satsing på en medisin mot koronaviruset, men uten å komme med konkrete nyheter.

Den Bergensbaserte milliardæren og investoren Trond Mohn har i en årrekke støttet forskning ved norske institusjoner, og har vært storaksjonær i Bergenbio siden 2011, lenge før selskapet gikk på børs i 2017.

Til DNs henvendelse svarer Mohn at han ikke kan kommentere på utviklingen i selskapet fordi han er i innsideposisjon.

Også hans søster Marit Mohn og hans datter Louise Mohn sitter med aksjer i Bergenbio, verdt noen titalls millioner hver.

Via Meteva as eier Trond Mohn 26,5 prosent av aksjene i selskapet. Fredag økte disse i verdi med rundt 94 millioner kroner og er nå verdt 700 millioner.

Med det er Bergenbios markedsverdi rundt 3 milliarder.

Hittil i år er aksjekursen opp 6,46 prosent, men så sent som 16. mars lå den høyere enn etter fredagens oppgang.

Selskapets hovedvirksomhet er å utvikle behandling mot flere typer kreftformer, men legemiddelet bemcentinib er det siste snaue året også blitt testet for effekt mot koronaviruset. I fjor vår mer enn doblet aksjekursen seg på et par dager da det ble kjent at britiske myndigheter ville teste medisinen for dette formålet, men det er ikke endelig konkludert hvor effektivt det vil kunne være.

Blant annet av den grunn har selskapets aksjekurs beveget seg urolig det siste året, noe som ikke er uvanlig for biotekselskaper der mye av suksessgrunnlaget hviler på effekten av legemidler under utvikling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.