Onsdag åpnet de tre toneangivende indeksene på Wall Street forsiktig opp. Utover dagen har alle snudd, og fallet har tiltatt i styrke.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Industritunge Dow Jones falt 1,92 prosent.
  • Samleindeksen S&P 500 falt 2,37 prosent.

  • Teknologitunge Nasdaq falt 3,02 prosent.

Nikola faller ytterligere

– Det har vært bekymringer for hva som vil skje til høsten og vinteren. Det er det investorene tenker på, sier strateg Brent Schutte og viser til økende koronasmitte og politisk uro før presidentvalget. Men han trekker samtidig frem forventningene

Spesielt tek-aksjene har hatt en tøff dag. De teknologiske tungvekterne Facebook, Amazon, Apple og Microsoft faller alle.

Nikola har vært gjennom noen tøffe uker, etter at det stormet rundt selskapet etter svindel-anklager. Trevor Milton gikk av som styreleder på mandag. Ifølge The Wall Street Journal onsdag har Nikolas samtaler med flere mulige partnere om bygging av fyllestasjoner for hydrogen stanset. Aksjen hadde rast ned over 25 prosent ved stengetid.

Nike er en av dagens vinnere, og endte opp over åtte prosent, etter å ha levert en regnskapsrapport som viste en økning i salg på 80 prosent.

Tungt for Tesla

Tesla har hatt en blytung dag på New York-børsen, etter at grunnlegger Elon Musk presenterte nyheter fra selskapet under gårsdagens «Battery day», som i månedsvis er blitt hausset opp av Musk selv. Investorene lot seg ikke imponere over selskapets planer om å produsere egne batterier, samt ha en Tesla-modell til 25.000 dollar klar innen tre år.

– Alt i alt handlet Teslas batteridag mye om visjon og dristighet, men lite om detaljer og leveranser på kort sikt, sa analytiker Toni Sacconaghi onsdag, skriver Marketwatch.

Aksjen falt i etterhandelen, og da Wall Street åpnet onsdag falt den 3,35 prosent ved start. Og den har den bare fortsatt å stupe.

Ved stengetid har den falt 10,34 prosent.

Til tross for dette, har Tesla-aksjen mer enn firedoblet i verdi hittil i år. Analytiker Ari Wald sier at det tyder på at aksjen kommer til å fortsette å stige på lang sikt, til tross for nedgangen man har sett i september.

Før batteridagen, avholdt Tesla sitt årlige aksjonærmøte.

– Dette har vært det vanskeligste året i Teslas historie. Men, mens resten av bilindustrien har falt har Tesla vokst. Vi vil gjøre det ganske bra i 2020 og sannsynligvis få en vekst på mellom 30 og 40 prosent, sa Musk på parkeringsplassen utenfor Teslas hovedfabrikk i Fremont. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.