En turbulent uke på Wall Street kom fredag kveld til veis ende, og det ble en etterlengtet opptur for de tre nøkkelindeksene.

Oppgangen stod seg fra start og fortsatte utover dagen. Slik så det ut etter ukesslutt:

  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 3,8 prosent
  • Dow Jones steg 1,5 prosent
  • Den brede indeksen S&P 500 steg 2,4 prosent

Utviklingen kom etter det som har vært en berg-og-dalbane på Wall Street. Torsdag kveld falt industritunge Dow Jones for sjette dag på rad, i en uke der markedene måtte fordøye skyhøye inflasjonsrapporter og fortsatt geopolitisk uro.

Til tross for oppturen fredag endte uken likevel mer enn to prosent i minus for alle de tre nøkkelindeksene.

Usikkerhet om Twitter-kjøp

I en tweet fredag meldte Elon Musk at avtalen om å kjøpe Twitter er satt på vent. Twitter-aksjen falt 20 prosent umiddelbart etter at nyheten ble kjent.

Et par timer senere tvitret Musk imidlertid at intensjonen fortsatte er å kjøpe selskapet. Etter åpning på Wall Street fredag, faller Twitter-aksjen med 9,4 prosent.

– Siden Musk kom med sitt Twitter-bud har kursene for tek-aksjene falt, og hvis han hadde kommet med et bud på Twitter i dag hadde det vært et langt billigere kjøp for han. Jeg tror han nå prøver å komme seg ut av avtalen, sa investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss.

Tesla-aksjen stiger 3,98 prosent etter åpning.

Turbulent uke

Oppgangen på Wall Street, skjer etter at Dow Jones torsdag falt for sjette dag på rad, mens den brede S&P 500-indeksen nådde et lavpunkt for året.

Uken har blant vært preget av brennhete inflasjonstall som kom på onsdag. Inflasjonen for april var 8,3 prosent og er fortsatt rekordhøy, men den er litt lavere enn prisstigningen på 8,5 prosent som ble notert i mars. Sist den lå på dette nivået var på begynnelsen av 1980-tallet.

Onsdag forrige uke hevet Fed, den amerikanske sentralbanken, styringsrenten med 0,5 prosent. Det er varslet flere store rentehevinger fremover. Det langsiktige mål for konsumprisveksten i USA er to prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.