New York Post viser til «kilder» når avisen tirsdag skriver at Elon Musk sliter med å samle sammen nok kapital til å realisere budet på mikroblogg-tjenesten Twitter.

Det var sist torsdag at Musk – som magasinet Forbes mener er god for 270 milliarder dollar – annonserte budet på 43 millioner dollar, eller 380 milliarder kroner. Da var det også kjent at Musk allerede hadde sikret seg 9,1 prosent av aksjene.

Men ifølge New York Posts kilder er Elon Musk avhengig av betydelig ekstern finansiering i det som skal være en kompleks avtale, og som handler om alt fra gjeld mot både Twitter og muligens også mot Elon Musks egne aksjer. I tillegg hevder avisen at det trengs en gigantisk tilførsel av kontanter fra medinvestorer for å finansiere et eventuelt oppkjøp.

Kan trenge 180 mrd. fra andre

Personer som kjenner prosessen sier til New York Post at Musk ser ut til å møte hindringer for å skaffe pengene. Det skal handle om tvil om hvorvidt Twitter er verdt de 54,20 dollar per aksje som Musk har tilbudt, men også skepsis til å være med på et fiendtlig og kontroversielt oppkjøp med en noe uforutsigbar Musk i spissen. Musk skal blant annet i forkant av budet ha foreslått å gjøre om Twitters hovedkontor i San Francisco til et tilfluktssted for hjemløse.

Elon Musk skal selv være villig til å investere mellom 10 og 15 milliarder dollar av egne penger for å ta Twitter av børs, ifølge New York Post, men trenger samtidig rundt 20 milliarder dollar, eller nær 180 milliarder kroner, fra eksterne investorer. Meglergiganten Morgan Stanley skal være hyret inn for å bistå, og planen skal være å lansere tilbudet om cirka ti dagers tid.

Ifølge en kilde til avisen tiltrekker Musks Twitter-bud interesse fra investorer som har skutt inn penger i hans tidligere satsinger, inkludert Tesla og SpaceX.

Twitter-aksjen ble tirsdag omsatt for snaut 48 dollar - et godt stykke under Musks bud på 54,20 dollar per aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.