Oljeserviceselskapet Standard Drilling har kjøpt 500.000 aksjer i oljeserviceselskapet Noble. Aksjene gir en eierandel på én prosent, og ble kjøpt for 18,5 dollar per stykk. Det tilsvarer 78,2 millioner kroner.

Etter kjøpet i Noble, vil Standard Drilling ha en balanse på omtrent 18 millioner dollar inkludert kontanter i sine datterselskap, heter det i meldingen.

Etter en gjennomført restruktureringsprosess i februar i år, har Noble nå en kapasitet på 19 offshore drillingenheter, melder selskapet i børsmeldingen. Selskapet har nå en nettogjeld på 300 millioner dollar og likviditet på 600 millioner dollar.

Det er Spetalens Tycoon Industrier som er største eier i Standard drilling, med en eierandel på 24,22 prosent. Investor Arne Fredlys Apollo Asset eier 9,7 prosent.

«Aksjekjøpet i Noble er en finansiell investering», skriver Standard Drillings styreleder Martin Nes i en epost.

Han har ingen ytterligere kommentarer til aksjekjøpet, men omtaler Noble som et selskap som har vært gjennom en større restruktureringsprosess, har en solid flåte og som fremstår interessant fremover.

2019: Øystein Stray Spetalen sendte video av bilen sin til DN-kommentator med følgende bemerkning: «Det er helt fantastisk å være rik og kjøpe man hva vil»
Eposten med videoen kom som en reaksjon på en børskommentar på trykk i DN: https://www.dn.no/motor/oystein-stray-spetalen/porsche/norwegian/denne-porschen-kjopte-oystein-stray-spetalen-for-gevinsten-fra-norwegian-emisjonen/2-1-601055
00:43
Publisert:

Inn i fornybarsektoren

Tidligere i mars ble det kjent at Tycoon Industrier har kjøpt omtrent 450.000 aksjer i Røkkes nye fornybarsatsing Aker Horizons.

Disse aksjene var verdt rundt 16 millioner kroner og gjorde Spetalen til 42. største aksjonær i selskapet.

Spetalen er i dag ikke lenger blant de 50 største aksjonærene, viser aksjonærlistene.

Spetalen har gjort det svært godt på børsen den siste tiden. I midten av februar anslo DN at den kjente investoren på det tidspunktet hadde en samlet papirgevinst på nesten 300 millioner kroner på å være hjørnesteinsinvestor i børsnoteringer.

En av de største suksessene var investeringen i hydrogenselskapet Everfuel, hvor det Spetalen-dominerte selskapet Saga Pure var en av de større aksjonærene. I februar ble det kjent at selskapet hadde realisert investeringen med en bokført gevinst på 260 millioner kroner.

Ifølge aksjonærovervåkningstjenesten Holdings er Spetalens tre største offentlig kjente posisjoner i dag Saga Pure, teknologiselskapet Arribatec Solutions og gruveselskapet Rana Gruber.

Tøft år for oljeservicesektoren

I januar kunne DN melde at oljeserviceselskapene i Norge hadde et omsetningsfall på 324 milliarder kroner, ifølge estimatene fra revisjonsselskapet EY.

Det skyldes nedgang i oljeprisen drevet av koronanedstenginger og lavere etterspørsel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.