Også Lyft falt på nyheten, selskapet endte ned 2,4 prosent, skriver CNBC.

Børsfallet til de to selskapene kommer på en dag da aksjemarkedet generelt hentet seg kraftig inn etter gårsdagens dramatiske fall.

Nøkkelindeksene endte opp 5–6 prosent tirsdag.

CNBC skriver at investorer har lett for å se selskaper som Lyft og Uber på lik linje som reiseselskaper i disse koronatider, de plasseres i et av de segmentene som rammes hardest av virusutbruddet.

Helsemyndigheter og ledende politikere over hele verden har bedt offentligheten om å unngå unødvendig reising og i stedet holde seg hjemme for å bremse smittespredning.

Uber advarte tidligere denne måneden om at en pandemi eller et større sykdomsutbrudd, slik som koronautbruddet, eller frykt for en slik situasjon, kan utgjøre en stor risiko for selskapets økonomi.

– Målet vårt er å hjelpe til med å flate ut smittespredningskurven i de byene vi betjener, sier Uber-talsperson Andrew Macdonald til npr.org.

– Vi er i nær kontakt med lokale ledere og vil fortsette å samarbeide med dem for ikke å oppmuntre til unødvendig reising, legger han til.

Både Uber og Lift fortsetter med sine vanlige transporttjenester, og UberEats tilbyr fortsatt matlevering. Uber har nå sendt ut meldinger til passasjerer i appen sin der selskapet oppfordrer dem til å reise kun når det er helt nødvendig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.