Markedsfokuset på Wall Street mandag var fremdeles rettet mot utviklingen i handelssamtalene mellom USA og Kina.

Investorene er ifølge en rekke analytikere svært sensitive for overskrifter som omhandler handelskrigen, skrev Marketwatch mandag. Kina og USA er «svært nær» en fase 1-handelsavtale, skriver det kinesiske kommunistpartiets avis Global Times mandag, melder Reuters.

Avisen viser til «eksperter» nær kinesiske myndigheter og skriver at «i motsetning til negative medieoppslag, er Kina og USA svært nær fase 1-avtale, og Kina er fortsatt fokusert på å fortsette samtalen for en fase 2 eller til og med fase 3-avtale med USA, på like vilkår.»

Taxitjenesten Uber kan være ferdig i London etter å ha blitt nektet ny lisens:

Uber-aksjen falt mandag 1,45 prosent på nyheter om at selskapet mister lisens til å drive virksomhet i London. Londons transportmyndigheter, TfL, besluttet å ikke gi det amerikanske transportselskapet lisens til videre drift i den engelske storbyen.

Avgjørelsen kommer etter at Uber de to siste månedene har hatt en midlertidig lisens som utløper i dag, mandag. Bakgrunnen for den midlertidige lisensen var at TfL har etterforsket den operasjonelle driften til selskapet i London. Transportmyndighetene begrunner lisensinndragelsen med at selskapet ikke tilfredsstiller krav til egnethet, etter at myndighetene har oppdaget over 14.000 kjøreturer gjennomført av ikke-godkjente sjåfører.

Netflix-aksjen falt mandag etter å ha blitt nedgradert til underperform fra tidligere marketperform av meglerhuset Wells Fargo, i hovedsak knyttet til bekymringer om selskapets inntjening.

«Vi tror Netflix kan innfri markedets forventninger til vekst i abonnementer, men prisen vil bli dyrere enn markedet har lagt til grunn», skriver Wells Fargo-analytiker Steven Cahall i en oppdatering, og nedjusterer kursmålet til 265 dollar fra tidligere 308 dollar per aksje.

Slik endte nøkkelindeksene i USA mandag:

* Dow Jones er opp 0,68 prosent

* Nasdaq Composite er opp 1,23 prosent

* S&P 500 er opp 0,75 prosent(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.