Det kommer frem i en melding fra Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling.

Odd Johnny «OJ» Winge (43), Geir Langfeldt Olsen (45) og Fredrik Halvorsen (44) har sammen gjort en eventyrlig reise fra konsulentselskapet McKinsey til videokonferansesuksessene Tandberg og Acano. Begge deler ble solgt til den amerikanske it-giganten Cisco.

Da Acano ble solgt for 700 millioner dollar, tjente de tre gründerne én milliard kroner hver.

Les også:

Skiller lag

Nå skiller de tre gründerne lag.

Fredrik Halvorsen og OJ Winge kjøper ut sin partner Geir Olsen av deres felles selskap Ubon Partners og vil etter dette eie 50 prosent hver av selskapet.

Etter restruktureringen av Ubon vil Olsen kjøpe majoriteten av selskapets aksjer i selskaper som er aktive i den finansielle sektoren. Ved årsskiftet kontrollerte Ubon Partners' heleide selskap Whiteout 28,6 prosent av det svenske forsikringsselskapet Avida Holding.

I dag utgjør den posten 600 millioner kroner, og er etter meldingen å dømme det Olsen sitter igjen med etter restruktureringen.

Kjøper for seg selv

Det betyr også at Olsen forsvinner ut av Ubon Partners investering i riggselskapet Borr Drilling. Han ønsker likevel å være eksponert i Tor Olav Trøims riggdrøm og har derfor kjøpt en million aksjer i selskapet til kurs 24 kroner.

Ubon Partners har 18,2 millioner aksjer i Borr Drilling tilsvarende aksjer for 437 millioner kroner.

Fredrik Halvorsen, som også er styremedlem i Borr Drilling, vil etter restruktureringen av Ubon direkte og indirekte eie 17,3 millioner aksjer i Borr.

Halvorsen har siden starten av hans karriere vært genierklært, og har i tillegg til å være konsernsjef i Tandberg også vært en av John Fredriksens nære medarbeidere som konsernsjef i oljeserviceselskapet Archer og riggselskapet Seadrill.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De stjal liket til julenissens stamfar
DNs politiske julekalender | Luke 11: Julenisseranet
00:00
Publisert: