Der DNB Markets og Arctic Fund Management gjør få endringer i ukeporteføljen for DNs porteføljekonkurranse, tar Sparebank 1 Markets en skikkelig ryddesjau og gjør hele syv endringer. Meglerhuset tar inn Aker, Norwegian Finans Holding, Norway Royal Salmon og NRC Group. Fra porteføljen fjerner meglerhuset Aker BP, DNO og Spectrum.

– For det første bytter vi ut Aker BP, DNO og Spectrum med Aker på bakgrunn av rabatten og transaksjoner, skriver analytiker i Sparebank 1 Markets Petter Kongslie i en epost.

Aker-aksjen handles nå med en rabatt til underliggende verdier (Nav) på 19 prosent mot peers på omtrent 6 prosent, forklarer analytikeren.

– Fundamentalt fortjener ikke Aker en større rabatt enn peers, ettersom Aker har levert bedre avkastning og har en av de beste direkteavkastningene, høy transparens, og en relativt god likviditet. Aker har også en god historikk på å gjøre transaksjon som skaper meravkastning til aksjonærene.

Analytikeren trekker frem at siden 2011 har aksjekursen i snitt steget med 3,4 prosent hver gang Aker har annonsert en transaksjon.

– Siden børsnoteringen i 2004 har Aker økt verdiene med 23 prosent hvert år, noe man ikke ville fått om man eide porteføljeselskapene.

Tar inn fisk

– Vi tar også fisk inn i ukeporteføljen, skriver Kongslie.

– Sektoren er typisk motsyklisk og holder seg bra i turbulente markeder. Prisforventningene for sektoren har også kommet ned, og sektoren fremstår nå som attraktiv. NRS har falt 35 prosent siden den toppet seg i begynnelsen av november, men vekstestimatene ser nå realistiske ut og vi forventer fortsatt en betydelig inntjeningsvekst de neste årene.

Mandag ettermiddag stiger Oslo Seafood Index med 2,22 prosent på Oslo Børs.

DNB Markets tar inn lavpriskjeden Europris. Arctic Fund Management tar ut Norsk Hydro, Kværner og DNO, som alle tre ble lagt til i porteføljen i starten av desember.

Arctic Fund Management står som eneste meglerhus som har en positiv avkastning på ukeporteføljen den siste uken med 0,4 prosent. DNB sin portefølje er ned 0,9 prosent og Sparebank 1 ned 0,2 prosent siden forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er grunnen til at Norges Bank vil være forsiktig med å øke renten
01:28
Publisert: