– Sats leverte et oppløftende kvartal og aksjen har en fin kombinasjon av god vekstprofil, god prising og et attraktivt utbytte, sier Paul Harper, aksjestrateg i DNB Markets.

Det er første gang treningskjeden har fått innpass i DNB Markets portefølje, og Harper tror Sats kan være en mulig kandidat til å komme inn på hovedindeksen ved Oslo Børs ved neste selskapsvurdering.

– Det er en mulighet for at Sats kommer inn på OSEBX ved revektingen 1. juni. Det er en stund til og det er avhengig av kurs og volumutviklingen fra nå til slutten av april, men hvis det skulle skje er det jo interessant å være litt i forkant av det, sier Harper.

Den siste uken har Sats gått opp seks prosent på børs.

Det er John Fredriksen-dominerte Frontline som må vike for Sats i DNB Markets' portefølje.

Dempet resultatet

13. februar presenterte Sats kvartalstall for fjerde kvartal 2019. Selskapet økte inntektene til over én milliard kroner i fjerde kvartal, opp fra 854 millioner kroner i samme periode året før. Det er den høyeste kvartalsvise omsetningen noensinne.

– Det vi kan gjøre noe med er driften. Det hadde vært herlig å kunne påvirke valutakursutviklingen i det globale valutamarkedet, men selv om det er mye vi kan påvirke, kan vi ikke påvirke akkurat det, sa konsernsjef Sondre Gravir til DN forrige uke.

Aksjestrateg Harper er ikke veldig bekymret for valutasmellen.

– Forhåpentlig er slike valutaeffekter noe som vil jevne seg ut over tid, jeg antar at det ikke er noe som kommer til å slå inn kvartal etter kvartal, sier han.

Tar inn BW Offshore

Hverken Sparebank 1 Markets eller Alfred Berg Kapitalforvaltning gjør noen endringer denne uken, men Arctic Fund Management tar igjen inn BW Offshore på porteføljen.

– Vi forventer at aksjen har bunnet ut her og tror på et kontantutbytte til BWO sine aksjonærer i løpet av kort tid, skriver forvalter Albert Collett i Arctic i en epost.

Han påpeker at BW Energy, BW Offshores virksomhet for oljeleting og produksjon, børsnoteres denne uken, noe som blant annet reduserer behovet for finansiering av oljedivisjonen fra BW Offshore.

Den siste uken er BW Offshore ned 0,7 prosent på Oslo Børs.

Ingen slår hovedindeksen

Én og en halv måned ut i det nye året ligger samtlige aksjeforvaltere i DNs porteføljekonkurranse bak hovedindeksen på Oslo Børs.

Siden starten av januar har hovedindeksen falt 0,8 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Porteføljen til Sparebank 1 Markets er ned 2,3 prosent.
  • DNB Markets er ned 2,9 prosent.
  • Arctic Fund Management er ned 3,4 prosent.
  • Alfred Berg Kapitalforvaltning er ned 4,4 prosent.