Fire meglerhus kjemper om årets porteføljeseier, og kåringen nærmer seg med stormskritt. Nå gjenstår kun seks uker av 2019 og ved årsskiftet blir det klart hvem som stikker av som vinneren av DNs porteføljekonkurranse.

Forrige uke gjorde Albert Collett i Arctic Fund Management hele fem endringer i porteføljen, mens Sparebank 1 Markets kun tok ut Golden Ocean.

Denne uken er det stille fra Collett, mens Sparebank 1 Markets bytter ut et selskap.

Bytter gjødsel med bil

Hittil i år er porteføljen til Sparebank 1 Markets opp 13,9 prosent mot Oslo Børs som er opp 14,4 prosent. I løpet av den siste uken har porteføljen gått ned 2,5 prosent, mens Oslo Børs var ned 1,3 prosent.

Denne uken gjør Sparebank 1 Markets plass til bildelprodusenten Kongsberg Automotive. Begrunnelsen er at bildelprodusenten er et selskap som viser en imponerende historikk til å vokse i sitt underliggende marked.

I tredje kvartal vokste Kongsberg Automotive i overkant av fem prosent, mens resten av personbilmarkedet sank 2,7 prosent fra året før.

– En aksje måtte vike for Kongsberg Automotive Group – det ble Yara siden vi ønsket høyere risiko i porteføljen, skriver Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets på mail til DN.

Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets.
Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets. (Foto: Sparebank 1 Markets)

Suveren i tet

Det er fortsatt Albert Collett i Arctic Fund Management som ligger i en klar ledelse med en avkastning på 25,8 prosent så langt i 2019.

Det er 11,3 prosentpoeng foran neste på listen, og 11,4 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen på Oslo Børs, som forvalterne også måles mot.

Collett har stukket av med førstepremien flere år tidligere. Denne uken har han ikke gjort noen endringer i porteføljen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.