Sparebank 1 Markets gjorde i forrige uke en rekke endringer i sin portefølje – ved å ta inn Aker, Norwegian Finans Holding, Norway Royal Salmon og NRC Group, og samtidig fjerne Aker BP, DNO og Spectrum.

Denne uken velger analysesjef Lars-Daniel Westby og analytiker Petter Kongslie og resten av aksjeteamet i Sparebank 1 Markets å holde porteføljen uendret.

Opp og ned

Kongslie skriver i en epost til DN at året har vært preget av opp- og nedturer.

– Vi var høyt oppe frem til uke 35 hvor vi hadde generert nord for 20 prosent avkastning, nesten det dobbelte av børsen. Men, vi fikk fort bena plantet på jorden ettersom det derifra og frem til i dag nesten utelukkende har vært en vei, og det nedover – selv om vi fortsatt er godt foran OSEBX, skriver han i en epost til DN.

Kongslie peker på at nesten samtlige makroindikatorer pekte mot solid vekst, samt skattekutt i USA.

– Vi ble grådige og skulle skvise ut litt til før defensive aksjer skulle ta over styringen. Lite visste vi, med overvekt olje- og oljeservice og undervekt fisk, at oljeprisen skulle falle fra 85 dollar per fat til nesten 50, og at eurokursen på julaften skulle nå ti kroner. Forhåpentlig har vi lært, skriver Kongslie.

Mer uro

Han forventer økt volatilitet i 2019.

– For 2019, med flatere rentekurve, må vi belage oss på økt volatilitet, men vi ser frem til et «suckers’ rally» på svakere makro, hvor 1) gjeninnhenting i olje, 2) løsning på handelskrigen og/eller 3) lavere rentebane i USA, vil være katalysatorer.

DNB Markets tok forrige uke inn lavpriskjeden Europris, mens Arctic Fund Management da tok ut Norsk Hydro, Kværner og DNO, som alle tre ble lagt til i porteføljen i starten av desember.

Ingen av disse gjør noen endringer i porteføljen i uke 52.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her kjører bestefar i over 700 kilometer i timen
George Poteet (69) prøver å sette en livsfarlig verdensrekord på saltsletten Bonneville i Utah.
01:30
Publisert: