Det har vært røffe tak på Oslo Børs de seneste dagene, der internasjonal uro og børsfall i USA og andre markeder, samt et markert oljeprisfall, har sendt aksjene nedover.

Fredag morgen faller Børsen 0,5 prosent fra start, og noteres under 800 poeng for første gang siden 26. mars.

Børsen har falt jevnt gjennom uken og nådde tirsdag punktet der hele årets børsoppgang ble radert bort.

Frykten for at den amerikanske sentralbanken skal stramme til sender børsene nedover verden rundt, mens oljeprisen er i fritt fall.

Kapitalforvalterne i DNB Asset Management, et av Norges største forvaltningsmiljøer, lar seg ikke vippe av pinnen. De anbefaler kundene å kjøpe heller enn å kaste seg på bølgen av salg på børsene.

– Vi synes man bør ha litt mer gass enn brems på, sier forvalter Kjartan Farestveit i DNB Asset Management i et intervju med DN torsdag.

Han anbefaler kundene å ha litt mer risiko i porteføljen.

– Rådet er heller å være fremoverlent enn å kaste kortene, fordi det er en korreksjon, sier han.

Kia E-Niro er den største elbilnyheten i år
DN har kjørt Kia E-Niro, som kan skilte med lang rekkevidde og ok plass til en folkelig pris.
02:42
Publisert:

Frykten for at den amerikanske sentralbanken skal stramme til sender børsene nedover verden rundt, mens oljeprisen er i fritt fall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.