Investor Øystein Tvenge (62) tok det kraftige børsfallet tirsdag med stor ro, til tross for at hans aksjer i inkassoselskapet Axactor var blant dem som ble rammet hardest.

– Der er jeg en finansiell, men langsiktig investor. Jeg har vært med lenge og har tenkt å være med lenge, sier Tvenge.

Han viser til at selskapet har hatt flere opp- og nedturer de siste årene.

– Det har gått opp og ned flere ganger, men jeg tror selskapet gjør det bra, så jeg er ikke så opptatt av kurssvingningene fra en uke til en annen fordi markedet får en reaksjon. Det viktige er at selskapet leverer, og det håper og tror jeg de kommer til å gjøre. Da vil det formodentlig gi seg utslag i god kursutvikling. At det akkurat nå er litt skadelidende, kan jeg leve med, jeg skal ikke selge nå likevel, sier Tvenge.

– Kjøper du nå?

– Ja, det kan tenkes, sier Tvenge.

Falt 15 prosent på to uker

Tvenge har per i dag en aksjepost på 11 millioner aksjer, tilsvarende 0,73 prosent av selskapet, som prises til 28,6 millioner kroner i handelen etter lunsj onsdag. For to uker siden var disse aksjene verd 32,3 millioner kroner. Broren Torstein Tvenge (65) kontrollerer 70 millioner aksjer, altså nesten fem prosent, og har papirtap på 23,5 millioner kroner de siste par ukene.

Torstein Tvenge.
Torstein Tvenge. (Foto: Mikaela Berg)

Tirsdag endte Axactor-kursen på rundt 2,5 kroner, mens den foreløpige årstoppen ble nådd for to uker siden da aksjen ble notert til 2,94 kroner, omtrent det samme som det historiske toppnivået i slutten av desember i fjor. Tirsdag falt aksjen litt over åtte prosent, men hentet seg noe inn igjen onsdag.

Spekket med finanskjendiser

Axactor ble til høsten 2015 på restene av det børsnoterte Nickel Mountain Group. Drivkreftene bak etableringen var de tidligere Lindorff-toppene Endre Rangnes og Johnny Tsolis med Øystein Stray Spetalen som finansiell sponsor og avgjørende faktor for å hente kapital.

Tvenge begynte å kjøpe Axactor-aksjer for rundt tre år siden da kursen lå på 1,26 kroner aksjen og anslår at han har en kostpris på aksjene rundt 2,20 kroner.

– Jeg synes selskapet har en spennende forretningsmodell og en dyktig ledelse. Jeg tror det kan bli veldig bra. Det er et lite «bet», sier Tvenge.

Han synes for øvrig det er naturlig at markedet får en korreksjon etter lang tid med uavbrutt oppgang.

– Det er en reaksjon som ikke er helt unaturlig når markedet har gått så lenge, sier Tvenge.

Brødrene Tvenge er ikke de eneste finanskjendisene som har investert i Axactor. John Fredriksen, Tore Aksel Voldberg, Arne Blystad og Johan H. Andresen er alle blant de 20 største investorene. Eiendomsinvestor Runar Vatne, som er i ferd med å etablere egen aksjeforvaltning etter salg av luksuseiendommer på Karl Johan i 2015, er også blant investorene med 13,5 millioner aksjer.(Vilkår)

Børsnedgangen: – Kanskje er det verste over
Bård Bjerkholt og Terje Erikstad kommenterer børsåpningen i USA. -Underliggende tall i USA er for gode, mener Terje Erikstad om at børsnedgangen vil bli kortvarig.
06:00
Publisert: