Børsene i USA steg moderat tirsdag. Likevel endte dagen med rekordhøye sluttnoteringer noteringer for alle de tre mest fulgte aksjeindeksene.

  • Tungvektsindeksen Dow Jones steg 0,18 prosent. Dette var sjette rekordnotering på rad og
  • Teknologitunge Nasdaq Composite steg 0,10 prosent. Dette var den 49. rekordnoteringen for indeksen i år, ifølge Marketwatch.
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,11 prosent. Dette var indeksens fjerde toppnotering på rad og den 36. toppnoteringen så langt i år.

Investorene holdt seg dermed relativt rolige i før Federal Reserves (Fed) rentebeskjed onsdag. Sentralbankens pengepolitiske komité startet sitt todagersmøte tirsdag.

Det prises inn svært lav sannsynlighet for at renten blir endret på dette møtet, men det er ventet at komiteen kan komme til å beslutte å starte en redusering av balansen som er på 4500 milliarder dollar, skriver CNBC.

Sentralbankbalansen har vokst kraftig som følge av flere runder med massive oppkjøp av verdipapirer – som stats- og boliglånsobligasjoner – i markedene siden finanskrisen rammet USA og verden høsten 2008.

Selv om sentralbanken ikke lenger gjennomfører nye oppkjøp av obligasjoner i markedene, har den de siste årene reinvestert alle pengene den har fått inn etter hvert som renter og hovedstol på lånene har forfalt til betaling

Det er ventet at sentralbanken vil starte reduksjonen av balansen ved å la være å reinvestere beløpene den får inn. Fed blir mest sannsynlig den første av de store sentralbankene som har gjennomført kvantitative lettelser etter finanskrisen som starter på nedtrappingen av balansen.

– Det vil være enestående og alle sentralbanker i verden vil se etter hvordan den gjør det. Men investorene vil også lete etter hint om vi kommer til å få nok en renteøkning i desember, sier sjefstrateg Quincy krosby i Prudential Financial til CNBC.(Vilkår)

Infiltrering