Tirsdag sluttet den brede S&P 500-indeksen på Wall Street opp for tolvte gang i januar. Dermed slår indeksen den gamle rekorden på 11 toppnoteringer som har stått siden 1964, skriver Marketwatch. Og ennå er det seks handelsdager igjen denne måneden.

Slik ser starten av året ut for de tre nøkkelindeksene på Wall Street:

  • S&P 500: opp 6,19 prosent.
  • Dow Jones: opp 6,03 prosent.
  • Nasdaq Composite: opp 8,07 prosent.

Ser bare oppgang

Selv om de amerikanske børsene har steget hvert eneste år siden finanskrisen og nærmest treffer nye rekorder hver dag, er det ingen grunn til å frykte et fall i aksjemarkedet, ifølge hedgefondlegenden Ray Dalio.

Han er grunnleggeren og sjefen for verdens største hedgefond, Bridgewater Associates, som forvalter verdier for rundt 150 milliarder dollar. Han er en gjenganger på World Economic Forum i Davos som blir holdt i disse dager, og i et intervju med CNBC i den sveitsiske byen sa han at de som har penger i banken nå, kommer til å føle seg ganske dumme.

Han mener Donald Trumps nylig vedtatte skattereform med kutt i selskapsskatten vil gi økonomien og aksjemarkedet et ekstra dytt i år.

– Vi er i en gullhårperiode akkurat nå. Inflasjonen er ikke noe problem. Veksten er god, alt er ganske bra med tanke på stimuleringen som kommer fra skattereformen, sier han.

Fra obligasjoner til aksjer

Etter en lang intervjurunde med analytikere, strateger og Wall Street-veteraner har Marketwatch konkludert med at aksjemarkedet kommer til å gjøre det svært bra i 2018.

Aksjestrateg Dubravko Lakos-Bujas i den amerikanske banken J.P. Morgan mener at de kommende kuttene i selskapsskatten i USA kommer til å bli en av de største katalysatorene for amerikanske aksjer i denne økonomiske syklusen.

– Det vil sannsynligvis resultere i en vending fra obligasjoner til aksjer, fra internasjonale aksjer til amerikanske aksjer, og fra vekstaksjer til verdiaksjer, sier han.

– Vi mener denne potensielle skattekatalysatoren er langt fra konsensus og bare delvis prisen inn, og derfor burde det fortsatt være betydelig oppside for aksjer og inntjening, sier Lakos-Bujas.

Ikke alle er like optimistiske. Sjef for aksjer i Wedbush Securities, Ian Winer, tror ikke skattekuttene vil gi særlig positiv effekt på aksjemarkedet.

– Selskapene har 10 år på å komme tilbake til USA, og det virker klart for meg at du ikke vil få noe annet enn tilbakekjøp av aksjer og fusjoner og oppkjøp, sier han.

En del av Trumps skatteplan innebærer lavere skatt på å ta verdier som ligger utenlands tilbake til USA. (Vilkår)

Skei Grande: - Jeg tror kanskje vi har vært naive
Skei Grande om makten til «alternative» nettsteder som Resett
01:42
Publisert: