Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets tar børsnedgangen i USA torsdag og Asia i natt med knusende ro.

Han ser ingen grunn til bekymring og mener det er veldig mye uro som skal til for å vippe børsene av pinnen.

– Det åpner helt sikkert ned. Blant annet på grunn av nedgang i USA og angrepet i Spania. Men korreksjon på børsene er en helt normal del av hverdagen, sa Tunaal før børsen åpnet.

Etter 11 minutters handel er Oslo Børs ned 0,32 prosent fredag.

Rødt i Asia

Torsdag kveld lukket Wall Street dørene med røde tall på alle de tre nøkkelindeksene. New York-børsen har den siste tiden vært preget av munnhuggeri mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un, men bekymringen avtok med tiden.

Denne uken har bekymringen i markedet økt for at president Donald Trump skal få ytterligere problemer med å få gjennom sine økonomiske planer etter at han har fått kraftig kritikk for håndteringen av hendelsene i Charlottesville forrige helg.

Nedgangen på Wall Street spredte seg til Asia tidlig fredag morgen, og det var ventet at det vil spre seg videre til Europa og Oslo Børs.

– Holde hodet kaldt

– Hva burde man gjøre fremover hvis man satser på børsen?

– Holde hodet kaldt. Så lenge de fundamentale faktorene er så gode som de er kommer dette til å gå over. Det er alltid de fundamentale faktorene som vinner til slutt, sier han.

Volatilitetsindeksen Vix, som måler forventede svingninger i aksjemarkedet neste 30 dager, steg bratt i løpet av handelen torsdag kveld. Indeksen steg over 30 prosent til 15,51 prosent og er dermed nær årets høyeste nivåer.

Vix-indeksen har holdt seg historisk lav veldig lenge, og Tunaal har lenge ventet på å se bevegelser i indeksen.

– Det har egentlig vært forbausende stille forbausende lenge. Vi har gått og lurt på hvor lenge dette kan vare, sier han. (Vilkår)

Harald Eias foredrag til Norges mektigste kvinner
Harald Eia mener velferdsstaten er årsaken til at Norge har få kvinnelige toppledere i næringslivet.
12:39
Publisert: