På ukens nest siste handelsdag stengte nøkkelindeksene på Wall Street bredt ned etter en vinglete start.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Dow Jones stengte ned 0,41 prosent.
  • Nasdaq stengte ned 0,97 prosent.
  • S&P500 stengte ned 0,78 prosent.

Nedgangen torsdag kommer i en uke som så langt har vært sterk for de tre indeksene. Samtlige er opp mer enn to prosent så langt denne uken ved stengetid torsdag.

Geopolitisk uro bidro imidlertid til å sende indeksene ned. Onsdag vedtok et enstemmig Senat en lov som i praksis kan bety slutten for kinesiske selskapers eksistens på amerikanske børser. Loven er ventet å bli sendt over til Representantenes hus i nær fremtid, før den eventuelt blir sendt videre til Donald Trump for signering, og tar til orde for strengere regulering av kinesiske selskap som er notert på amerikanske børser.

I tillegg var president Donald Trump ute på Twitter onsdag og anklaget Kina for et «globalt folkemord» med referanse til koronaviruset.

Kina har dessuten advart om mottiltak dersom USA iverksetter koronasanksjoner.

Amazon falt 1,9 prosent etter å ha truffet nok en rekordhøy kurs tidligere på dagen, og både Netflix, Google-eier Alphabet og Apple var ned ved stengetid.

Arbeidsledighetstall fortsatt høye

Timen før handelen åpnet kom uken tall for førstegangsregistrerte arbeidsledige. Disse viste 2,44 millioner søkere, noe som fortsatt er godt over normalen, men viser noe avtagende økning fra forrige uke, skriver CNBC.com.

Et konsensus blant analytikerne ventet at ledighetstallene ville være på rundt 2,4 millioner, og det endte på litt mer. Det er en nedgang fra 2,69 millioner uken før.

Siden begynnelsen av koronaepidemien har 38,6 millioner amerikanere søkt ledighetstrygd.

Betydelig motvind

– Summa summarum kan det være at USA åpner opp igjen, men arbeidsmarkedet er fortsatt stengt for millioner av folk over det ganske land. Tapet av inntekter og omsetning fra dem uten jobb vil være gi betydelig motvind for økonomisk oppgang, sier Chris Rupkey, sjeføkonom hos MUFG Union Bank til CNBC.

Markedet reagerte lite på arbeidsledighetstallene i førhandelen, som fortsatt indikerer noe lavere aksjekurser ved børsåpning.

Blant aksjene som er ventet å få større utslag i handelen torsdag er varemagasinet Macy's som i en foreløpig førstekvartalsrapport varsler at den forventer en omsetning på mellom tre milliarder dollar og 3.03 milliarder, ned fra et tidligere estimat på 3,3 milliarder dollar. Macy's advarer om at selskapet venter økte tap som følge av butikkstengninger, grunnet koronautbruddet. Macy's tror at de fleste butikkene deres vil ha gjenåpnet innen utgangen av juni.

Den siste uken har den teknologitunge Nasdaq-børsen steget 5,78 prosent, etter en oppgang på to prosent onsdag. Dow Jones steg 1,5 prosent onsdag, mens den brede S&P 500 var opp 1,6 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.