I 2009 ble verdens ledende konsertpromotør Live Nation og verdens ledende billettselskap Ticketmaster enige om en gigantisk fusjon som nærmest skapte et monster i underholdningsbransjen.

Norske konkurransemyndigheter var blant de første som godkjente avtalen. Senere fulgte amerikanske myndigheter etter, men ikke uten forbehold. Da forhandlingene mellom selskapene og myndighetene pågikk, var det heftige diskusjoner om avtalen i det hele tatt burde godkjennes.

Ifølge Wall Street Journal endte det med et forlik som inneholdt ett vesentlig punkt: Live Nation kunne ikke påby konsertscener å bruke Ticketmaster til å selge billetter.

Denne avtalen mente USAs justisdepartement at selskapet har brutt, og skal derfor ha planlagt et søksmål mot Live Nation.

Aksjen til værs

Torsdag kveld skriver imidlertid Wall Street Journal at underholdningsgiganten har inngått et forlik med amerikanske myndigheter. Aksjen reagerer svært positivt på nyheten, og er opp nesten ti prosent på nyheten.

Ifølge avisen inneholder den mulige nye avtalen at pålegget om å kunne ikke påby konsertscener å bruke Ticketmaster til å selge billetter vil gjelde ut 2025. Dette punktet gikk ut i 2020 i det originale forliket.

Live Nation omsatte for 10,8 milliarder dollar i 2018, tilsvarende 98 milliarder norske kroner. Selskapet hadde et resultat før skatt på 131 millioner dollar. Den norske avdelingen hadde en omsetning på 365 millioner kroner og et resultat før skatt på 27 millioner kroner i fjor.

God dag på Wall Street

Det ble ellers en god dag på Wall Street. Slik stengte de toneangivende indeksene:

  • Nasdaq er opp 0,67 prosent
  • Dow Jones er opp 0,49 prosent
  • S&P 500 stengte opp 0,45 prosent.

Den brede indeksen S&P 500 er med det for første gang over 3200 poeng. Så langt i år har indeksen steget over 27 prosent. Hverken Nasdaq eller Dow Jones har stengt på høyere nivåer enn de står i nå.

Onsdag ble det klart at Demokratene har flertall i Representantenes hus og med dette blir Trump, som den tredje amerikanske presidenten gjennom tidene, tiltalt under riksrett. Herfra blir det imidlertid verre for Demokratene, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport med henvisning til at i en riksrettssak faller dom ved 2/3 flertall i Senatet.

Dette har imidlertid investorene ristet av seg, og Wall Street slår stadig nye rekorder. Investorene ser sannsynligvis det som lite sannsynlig at Donald Trump skal måtte gå av som følge av saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.