Investorene på Wall Street surnet til mot slutten av onsdagen etter at USAs sentralbanksjef Jerome Powell satte opp renten med 0,25 prosentpoeng og varsler en renteøkning mindre neste år.

Nøkkelindeksene falt mellom halvannen og drøye to prosent. Også i Asia faller børsene.

Torsdag åpnet også Oslo Børs rett ned fra start. Etter en halvtimes handel er hovedindeksen ned 2,30 prosent, et nivå den holdt seg på utover dagen.

– Det blir nok ingen god dag. Det er i dag og tre børsdager igjen i år. Du skal være ganske tøff hvis du tar masse risiko i dag for å prøve å skaffe avkastning de siste tre dagene, sier forvalter Jan Petter Sissener til DN.

Er i minus i år – kjøper fortsatt aksjer

Hittil i år har fondet hans, Sissener Canopus, falt fire prosent. Til sammenligning er hovedindeksen ned én prosent i år.

«For mye penger i Amerika og for lite laks». Slik forklarer Sissener det svake resultatet.

– Året har vært veldig slitsomt fordi hoveddriveren til markedets kortsiktige bevegelser sitter og tvitrer halve natten og du vet aldri hva du våkner opp til. Uforutsigbarheten er det jeg synes er det vanskeligste, sier han.

Likevel har fondet hans kjøpt seg opp i aksjer gjennom desember.

– Markedet styres av likviditet i et kortsiktig perspektiv og den er på vei ut og da får vi være med litt nedover før det igjen tar fart oppover. Det er gøy å kjøpe billige aksjer da, sier Sissener.

– Du synes det er billig nå?

– Selektivt synes jeg det er mye aksjer som begynner å bli billig, ja, sier forvalteren.

Han trekker frem DNB og Europris som to aksjer man nå kan få på billigsalg.

«Alle» faller

Siden Oslo Børs stengte onsdag falt de amerikanske børsene kraftig etter Feds rentemøte onsdag kveld norsk tid. Torsdag har de asiatiske børsene falt videre, og terminkontraktene peker mot en ny nedtur på de amerikanske børsene når de åpner senere torsdag.

  • Ingen av de 25 tungvekterne på Oslo Børs stiger torsdag.
  • Igjen faller oljeselskapene betydelig i takt med at oljeprisen fortsetter å falle.
  • Equinor-aksjen er ned 2,50 prosent. Hydro får også gjennomgå og er ned 3,58 prosent.
  • XXL startet dagen opp, men faller nå videre tre prosent etter et kraftig fall på 40 prosent onsdag.

Tror det er mer å hente

Til tross for at pilene peker mot svakere økonomisk vekst både i USA og Europa, mens det går mot høyere renter og investorene frykter resesjon, tror Sissener det er mer å hente i aksjemarkedet.

– Jeg frykter hverken resesjon i USA eller Europa. Det som skjer nå er vel at folk flytter penger litt over i obligasjonsmarkedet etter at det har vært uinteressant i flere år, sier han.

Jeg er fremdeles optimist inn i 2019. De sentralbankene som nå har brukt milliarder og milliarder på å støtte økonomien kommer ikke til å gi seg hvis alt går skeis igjen, sier Sissener.

Med fallet torsdag er oppgangen på Oslo Børs igjen spist opp, og hovedindeksen er ned 0,40 prosent for året.

– Jeg tror vi kommer til å se et grønt tall for i år. Men gudene vet altså. Du vet ikke hva neste Twitter-melding blir, sier Sissener.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

XXL-gründer Øivind Tidemandsen: -Jeg har kjøpt en tredjedel av julegavene mine på XXL
00:35
Publisert: