Etter en rekorddag på Wall Street tirsdag, der industritunge Dow Jones stengte opp over elleve prosent, fortsatte oppgangen onsdag. Fasit ved stengetid på New York-børsen er bred oppgang på alle de tre nøkkelindeksene.

  • Dow Jones stengte opp 2,3 prosent.
  • S&P 500 stengte opp 1,1 prosent
  • Nasdaq stengte ned 0,5 prosent.

Dermed var det oppgang ved stengetid på Dow Jones og S&P to dager på rad for første gang siden slutten av februar.

Det mener senior porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Asset Management er oppløftende.

– Vi kan se konturene av en bunnformasjon, men jeg tror ikke dette er over. Det er fortsatt veldig mye usikkerhet knyttet til nedstengning og strategi når det gjelder hindring av ytterligere smitte. I dag har det naturlig nok vært mye fokus på redningspakken fra amerikanske myndigheter, sier han.

Tesla endte dagen opp 6,8 prosent til kurs 539,25 dollar. Samtidig stengte samtlige av Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google-eier ned.

«Andre kvartal kommer til å bli katastrofalt»

Porteføljeforvalteren minner samtidig på at det ikke er mer enn to dager siden man så en kapitulasjon, da Wall Street stengte bredt ned mandag denne uken.

At det er oppgang to dager på rad nå, betyr likevel ikke at konsekvensene på lengre sikt kommer til å bli noe mildere, mener Chen.

– Det er semantikk hva man definerer som en resesjon, men andre kvartal som er rett rundt hjørnet kommer til å være katastrofal. Det er et mye kraftigere bråstopp nå enn det var under finanskrisen.

– Det vi og andre økonomer vil undersøke nærmere nå er detaljene i pakkene. De er så store at man ikke har oversikt. Gitt den historiske størrelsen på dem, er det heller ikke overraskende at man får den effekten man ser nå, legger han til.

Tirsdag stengte industriindeksen Dow Jones opp over elleve prosent, teknologiindeksen Nasdaq stengte opp over åtte prosent, mens den brede S&P 500-indeksen stengte opp over ni prosent.

For Dow Jones ble tirsdag den største prosentvise økningen på én dag siden 1933, skriver CNBC. Både Dow og S&P 500 stengte mandag til lave nivåer som ikke er blitt sett siden sent i 2016.

– Den nylige markedsuroen har satt en støkk i de fleste investorer. Bjørnemarkeder er brutale, og de kommer ofte før en resesjon. Men en rekke indikatorer er på toppen når kredittspreader ikke oppfører seg, skrev analytikeren Sean Darby ifølge CNBC, som i likhet med Chen trodde bunnen nærmet seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.