Etter fire dager med solid børsoppgang i USA, tok det slutt onsdag. Alle de tre nøkkelindeksene endte i rødt.

Investorene er bekymret for utsiktene til ytterligere eskaleringer av handelskrigen mellom USA og Kina.

USA har startet en prosess for å innføre toll på 10 prosent for ytterligere import fra Kina til en verdi av 200 milliarder dollar, og europeiske børser faller markert i dagens handel. Asiatiske børser endte også i negativ terreng onsdag.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebanken 1 Markets sier at utvidelsen av tollkonflikten er en bekreftelse på at USAs president Donald Trump er villig til å gå langt, og Kina må trolig svare selv om ingen av partene er tjent med at dette eskalerer.

– Dette skjønner ikke Trump

- Jeg vet ikke om en økonom som bekrefter dette og mener at USA er en i taper i verdenshandelen. Tvert imot har frihandelen tjent USA og resten av verden storartet, men dette skjønner ikke Trump og derfor er han villig til å gå mye lenger enn ethvert annet forstandig menneske, sier Andreassen til TDN Direkt.

På selskapssiden har Pfizer i dag bekreftet at de vil avstå fra å heve prisene på flere medisiner, etter press fra president Donald Trump, melder CNN.

Facebook-bot

Videre har britiske myndigheter gitt Facebook en bot på 500.000 pund, da de hevder selskapet brøt britisk lov ved å ikke beskytte brukerdata, samt å ikke fortelle mange millioner mennesker hvordan Cambridge Analytica hentet informasjonen deres til bruk i politiske kampanjer, opplyser CNN.

Facebook-aksjen falt.

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:

* Dow Jones - ned 0,88 prosent til 24.701 poeng.

* Nasdaq Composite - ned 0,55 prosent til 7.717 poeng.

* S&P 500 - ned 0,71 prosent til 2.774 poeng.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22 Min
Publisert: