Wall Street har brukt de siste par ukene på å hente inn deler av børsfallet som ga en dårlig start på året, og tirsdag kom Nasdaq-indeksen seg så vidt ut av «korreksjonsmodus» – definert som å være mindre enn 10 prosent ned fra sin «all-time high» notering i november fjor.

Onsdag surnet imidlertid stemningen. Slik så det ut ved de tre toneangivende indeksene da handelsdagen var over:

  • Den brede samleindeksen S&P 500 falt 0,63 prosent
  • Industritunge Dow Jones er ned 0,19 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 1,21 prosent

Fallet var altså verst for teknologiindeksen Nasdaq, som ble trukket ned av flere tungvektere. Amazon-aksjen er ned hele 1,78 prosent, mens Apple og Tesla falt henholdsvis 0,66 og 0,51 prosent i løpet av handelsdagen.

Bankaksjene hadde også en tøff dag på børsen. Morgan Stanley-aksjen falt 1,69 prosent, mens aksjen til Citigroup falt 2,67 prosent.

Sysselsetting som ventet

Den seneste tiden har oppmerksomheten vært rettet mot rentemarkedet og differansen mellom de korte og lange amerikanske rentene. Tirsdag kveld steg den amerikanske toårsrenten steg høyere enn tiårsrenten for første gang siden august 2019, om enn bare for en kort periode.

Onsdag er «tiåringen» igjen høyere, men bare så vidt. De siste 50 årene har rentekurven invertert i forkant av hver eneste resesjon, det vil si en kraftig nedtur der økonomien krymper i minst to kvartaler på rad.

Tirsdag så det ut til at markedene i USA lot seg berolige av at våpenhvilesamtaler mellom Russland og Ukraina vakte håp om diplomatisk fremgang, men angrepene har fortsatt onsdag. Både USA, Storbritannia og Ukraina er skeptiske til å ta Russlands ord for god fisk når landet antyder nedtrapping.

To dager før myndighetenes sysselsettingsrapport for mars, den siste før sentralbankens rentemøte i mai, kom tall fra HR-selskapet ADP som viser at amerikanske selskaper har skapt 455.000 nye jobber denne måneden – omtrent på linje med estimatene, ifølge CNBC.

– Bedrifter ansetter, spesielt tjenesteleverandørene som hadde mest å ta igjen grunnet tilbakeslag tidlig i pandemien. Et stramt arbeidsmarked forblir imidlertid et hinder for fortsatt vekst i forbrukerrettede bransjer, sa Nela Richardson, sjeføkonom i ADP. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.