Særlig teknologiaksjer er ned etter svake kvartalsrapporter. Amazon faller rundt 2 prosent, ifølge CNBC som følge av at deres resultat var svakere enn konsensusestimatene både på topplinjen og bunnlinjen. Selskapet ga også en skuffende guiding for det kritiske fjerdekvartalet, som inkluderer juleferien.

Også Apple rapporterte ifølge CNBC om en svakere omsetning i tredjekvartal enn ventet. Grunnen til dette er større forsyningsbegrensninger enn forventet på Iphone, Ipad og Mac. Dette er første gang siden mai 2017 at Apples omsetning er lavere enn analytikerestimatene. Apple-aksjen er ned 1,8 prosent fredag.

Ellers melder CNBC at Tesla-topp Elon Musks nettoformue nå er på 302 milliarder dollar, ifølge Bloombergs milliardærindeks. Det tilsvarer svimlende 2.537 milliarder norske kroner.

Tesla-gründeren er ikke lenger bare verdens rikeste mann, men ifølge CNBC også den første som passerer 300 milliarder i personlig formue.

Musk har ifølge CNBC hatt en formuesvekst på 119 milliarder dollar så langt i år. Tesla steg 3,43 prosent fredag.

Veksten betyr at Microsoft har passert Apple i markedsverdi og er verdens mest verdifulle selskap, skriver CNBC.

Microsoft er nå verdt 2449 milliarder dollar, mens Apple er verdt 2419 milliarder dollar.

Til tross for den svake dagen for teknologiaksjer ble det nye rekorder og årets beste måned på Wall Street.

«Fortalte oss det vi allerede visste»

CNBC skriver videre at de fleste investorene trakk på skuldrene av torsdagens BNP-rapport.

– Bnp fortalte oss det vi allerede visste, nemlig at økonomien avtok betraktelig i tredje kvartal. Den gode nyheten er at vi forventer at de neste kvartalene vil mer enn veie opp for nedgangen ettersom covid-19-trendene fortsetter å forbedre seg, sier Ryan Detrick i LPL Financial, ifølge nyhetsbyrået.

Her avslører Elon Musk enda et talent: – Jeg bare våknet opp om morgenen, og hadde det i hodet
2020: Elon Musks egen musikkproduksjon ble avslørt under utdelingen av Axel Springer-prisen, som gis til innovative mennesker.
01:33
Publisert:

Ellers viste tall fredag ettermiddag at kjerne-PCE i USA var opp 3,6 prosent på årsbasis i september. På forhånd var det ventet en oppgang på 3,7 prosent på årsbasis, ifølge Trading Economics

Renten på den tiårige amerikanske statsgjelden handles fredag ettermiddag til 1,62 prosent, som er opp fra rundt 1,57 prosent torsdag kveld.

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones er opp 0,23 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 0,33 prosent
  • S&P 500 er opp 0,19 prosent