Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 2,76 millioner i mai, ifølge en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services.

På forhånd var det ventet en nedgang i sysselsettingen på 9,0 millioner personer, ifølge Direkt Makro. I april var nedgangen på hele 20,24 millioner, skriver Marketwatch.

Etter å ha vært stengt ned et par måneder, er nå statene i USA i ferd med en gradvis gjenåpning av samfunnet. Dette er blitt tatt godt imot av markedene de siste ukene, og har satt de voldsomme opptøyene i USA noe i skyggen.

De amerikanske børsene steg igjen tirsdag. Våpenaksjer gikk i været, mens gatene i amerikanske storbyer domineres av demonstrasjoner og protester.

Markedene virker upåvirket av dramaene som utspiller seg i gatene i de største byene etter at George Floyd døde i Minneapolis sist mandag etter at en politimann hadde sittet med kneet på nakken hans i nesten ni minutter.

Investorene er mest opptatt av at økonomien i USA er i ferd med å åpne opp igjen.

At sysselsettingen nå faller mye mindre enn ventet, er nok et godt tegn. Børsene åpnet opp knapt en prosent onsdag, og klatrer videre utover kvelde.

Slik står nøkkelindeksene i USA litt etter klokken 19 onsdag:

* Dow Jones er opp 1,55 prosent.

* Nasdaq Composite er opp 0,53 prosent.

* S&P 500 er opp 1,05 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.