Det var bred oppgang for amerikanske aksjer mandag, der alle de tre nøkkelindeksene steg. Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen steg til ny årsbeste, mens den brede S&P 500-indeksen snart har utlignet hele koronanedturen.

Flyaksjer steg, cruiseaksjer steg og oljeaksjer steg.

«Det ser ut til at det raskeste «bearmarkedet» i historien er blitt fulgt av den mest dramatiske gjeninnhentingen i historien», skrev Marc Chaikin, administrerende direktør i Chaikin Analytics i et notat, ifølge CNBC.

Men tirsdag så det ganske så annerledes ut på USA-børsene: Indeksene åpnet i rødt.

Slik avsluttet nøkkelindeksene i USA tirsdag:

  • Dow Jones er ned 1,02 prosent.
  • Nasdaq Composite er opp 0,29 prosent.
  • S&P 500 er ned 0,78 prosent.

Fra børsåpning var det en viss usikkerhet å spore. Enkelte investorer begynner å lure på om aksjemarkedet har steget for mye og for raskt gitt at økonomien bare så vidt har startet gjenåpningen.

Naeem Aslam, sjefmarkedsanalytiker hos AvaTrade sier at Dows kraftige bevegelser nå gir rom for en korreksjon:

– Dette indikerer at børsrallyet har gått litt for langt, skriver han i et notat, ifølge Marketwatch.

Boris Schlossberg ved FX strategy i BK Asset Management sier til CNBC at en rekke reiselivsaksjer nå er overpriset:

– Den handelen som er mest oversolgt og latterlig overvurdert akkurat nå er cruise-aksjer, sier han.

Carnival, Royal Caribbean og Norwegian Cruise er alle ned rundt 50 prosent hittil i år, men Schlossberg advarer mot forsøk på å øke etterspørselen.

– Carnival, for eksempel, priser rom så lavt som 28 dollar per natt per passasjerer når den reelle prisen er nær 100 dollar. Håpet er at passasjerene da vil bruke mer penger om bord. Men de som kommer til å utnytte dette er unge familier som ikke har mye penger å rutte med. De som er mest sårbare for korona er eldre reisende, og de vil ikke benytte seg av dette tilbudet siden de ikke vil dra på cruise med det første, sier han.

Flyaksjer og cruiseaksjer faller etter kraftig oppgang

Investorfokuset er fremdeles rettet mot gjenåpningen av økonomien etter koronakrisen, og denne uken er også fokuset rettet mot rentemøte i den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve. Her er argusøynene på hva sentralbanken sier om fremtidsutsiktene for pengepolitikken og prognoser for den økonomiske utviklingen. Fed har ikke fremlagt prognoser siden desember 2019, melder Reuters.

Det skriver TDN Direkt.

Aksjer som har ledet an oppgangen den siste tiden handles ned tirsdag. United Airlines, Delta Air Lines og American Airlines faller etter kraftig oppgang mandag.

Cruiseselskapene Carnival og Royal Caribbean faller også.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.