Amerikanske markeder åpnet i svakt positivt terreng torsdag mens øynene er rettet mot handelsspenninger mellom USA og Kina. Men et stykke ut i handelen gikk indeksene i rødt.

UBS har nedjustert kursmålet på Tesla-aksjen til 190 dollar per aksje, fra tidligere 195 dollar pr aksje, ifølge Marketwatch.

Torsdag ble det også kjent at Tesla saksøkes av en shortselger etter at Tesla-topp Elon Musk la ut en Twitter-melding i august der han vurderte å ta Tesla av børs.

Torsdag er den siste dagen for høring om Trump-administrasjonens plan for å innføre tariffer på nye kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar, og ifølge The Wall Street Journal (WSJ) indikerer rapporter at tariffene kan bli innført allerede denne uken.

Amerikanske aksjer har dog i liten grad blitt justert av handelsbekymringer de siste månedene.

– Muligheten for nye tariffer ser ikke ut til å være priset inn i amerikanske markeder, sier administrerende partner og informasjonsdirektør Clark Fenton i Agilis Investment Management ifølge WSJ.

Av makrotall var førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) + 203.000 i forrige uke, ifølge statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være + 214.000 personer, ifølge Direkt Makro.

Slik endte nøkkelindeksene i USA torsdag:

* Dow Jones er opp 0,08 prosent til 25.996 poeng.

* Nasdaq Composite er ned 0,91 prosent til 7.923 poeng.

* S&P 500 er ned 0,37 prosent til 2.878 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens boligprisene var i ferd med å doble seg, dukket «ninja-lånene» opp
Så skjedde det stikk motsatte av det systemet trengte.
01:45
Publisert: