November har vært en god børsmåned i USA.

For tiende gang på rad nådde S&P 500 og Nasdaq Composite rekordnivåer ved stengetid, det har ikke skjedd siden januar 2018, ifølge Marketwatch. Også Dow Jones steg til ny rekord tirsdag.

Handelsvolumene var lave, siden børsene i USA er stengt torsdag på grunn av Thanksgiving.

Spesialrådgiver i Trump-administrasjonen Kellyanne Conway sa tidligere tirsdag i et intervju med Fox News at USA og Kina er veldig nær en handelsavtale, men at de fortsatt er noe uenige om punkter som tvungen teknologioverføring, immaterielle rettigheter og ubalanse i handel mellom landene.

Donald Trump har frist til og med 2. desember med å skrive under på Hongkong-loven som er blitt vedtatt i senatet. Kina har tidligere kommunisert at Trump ikke bør underskrive avtalen.

Handelskrigen nærmer seg slutten

At handelskrigen ser ut til å nærme seg slutten skaper ny optimisme i markedet:

– Når globale sentralbanker pumper likviditet inn i systemet og investorene føler at en handelsavtale er nær – det kan skape mer oppside, sier Yousef Abbasi i INTL FC Stone til Marketwatch.

– Markedet forteller oss at status quo er bra, vi kan leve uten en avtale i 2019 så lenge vi ikker ser noen nye tariffer og retorikken holder seg på den vennlige siden, legger han til.

Blant enkeltaksjer var Best Buy i fokus etter å ha levert en inntjening per aksje på 1,13 dollar, mot et FactSet-konsensus på 1,03 dollar. Aksjen steg bratt.

Videre var Credit Suisse ute med nye bankanalyser, og hever kursmålet på Citigroup til 83 fra 80 dollar, mens JP Morgan heves til 138 fra 135 dollar per aksje.

Skuffende boligtall

Salget av nye eneboliger i USA var ned 0,7 prosent i oktober på månedsbasis til en sesongjustert årlig takt på 733.000 enheter.

Det var på forhånd ventet at salget ville være opp 1,6 prosent fra de foreløpige tallene for forrige måned til en årlig takt på 705.000 enheter, ifølge Direkt Makro.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

* Dow Jones er opp 0,19 prosent.

*Nasdaq Composite er opp 0,18 prosent.

* S&P 500 er opp 0,22 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.