Amerikanske børser avsluttet en skuffende oktober-måned med et oppsving.

«Dette oppsvinget kan godt relatere seg til justering av posisjoner for slutten av måneden, men på den andre siden har det vært noen indikasjoner de siste dagene om at vi begynner å se noen tegn til at dårlige nyheter i stor grad allerede er priset inn», skriver sjefanalytiker Michael Hewson i CMC Markets i en oppdatering, ifølge Marketwatch.

Positive kvartalsrapporter fra blant annet GM og Facebook var blant faktorene som trakk markedene opp. GM steg bratt etter at resultatene overgikk analytikernes forventninger. Selskapet gjentok imidlertid at kostnadene ventes å stige fremover.

Også Facebook steg onsdag, etter å ha levert overraskende gode kvartalstall etter børsslutt tirsdag.

McDermott la også frem kvartalsresultater etter at børsen stengte i USA tirsdag. Resultatene var litt under analytikernes forventninger, og i tillegg meldte selskapet tirsdag kveld at det har nedjustert den bokførte verdien av tre prosjekter med 744 millioner dollar etter å ha tatt «vesentlige steg for å adressere problemene» knyttet til prosjektene Cameron lng, Freeport lng og Calpine. McDermott-aksjen falt.

Videre endte Arconic bratt opp etter at Reuters tirsdag rapporterte at Apollo Global Management vil kjøpe aluminiumsselskapet for mer enn 11 milliarder dollar og at en avtale kan komme på plass allerede neste uke.

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:

* Dow Jones - opp 0,98 prosent til 25.117 poeng.

* Nasdaq Composite - opp 2,01 prosent til 7.306 poeng.

* S&P 500 - opp 1,08 prosent til 2.712 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ministere må være ekstra årvåkne for hvem de inngår økonomisk avtaler med
02:20
Publisert: