Ifølge en Bloomberg News-melding onsdag skal Kina være åpen for en delvis handelsavtale, på tross av nyheten om at USA har svartelistet flere kinesiske teknologiselskaper.

Videre skrev Financial Times i en separat rapport at kinesiske tjenestepersoner tilbyr å øke årlige innkjøp av amerikanske soyabønner med 10 millioner tonn ettersom de søker en midlertidig avtale mellom Beijing og Washington.

Men like før stengetid på Wall Street rapporterte Reuters at Beijing ikke har så stor tro på handelssamtalene denne uken likevel. Nyheten snappet de opp på Twitter, skriver CNBC.

Rett etterpå begynte indeksene å peke nedover, men de stoppet forholdsvis raskt opp, og det endte fortsatt med å bli en dag med solid børsoppgang på Wall Street.

Teknologikjemper som Microsoft og Intel bidro sterkt til løftet på Dow Jones-indeksen, begge aksjene steg over to prosent. Også kredittkortselskaper som Visa og American Express er opp onsdag, skriver Marketwatch.

Apple-løft og Fed-referat

Blant enkeltaksjer ble American Airlines handlet opp. Selskapet flytter den planlagte returen av Boeings 737 Max-fly til 16. januar 2020, en måned lenger enn tidligere estimat.

United States Steel Corporation steg også onsdag. Finansdirektør Kevin Bradley har besluttet å trekke seg, med virkning fra 4. november, men kommer til å forbli i selskapet som rådgiver til konsernsjef David Burritt.

Apple steg etter at en analytiker hos Canaccord Genuity hevet kursmålet fra 240 til 260 dollar aksjen.

Onsdag kveld offentliggjorde dessuten Federal Reserve referatet fra sitt septembermøte. Den viste at handelskrigen fortsetter å bekymre Fed-medlemmene. Her kom det også frem at Fed mener markedet er i overkant optimistisk når det kommer til antall fremtidige rentekutt. Referatet gjorde imidlertid ikke noe utslag på indeksene.

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:

* Dow Jones er opp 0,70 prosent.

* Nasdaq Composite er opp 1,02 prosent.

* S&P 500 er opp 0,91 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.