De viktigste amerikanske børsene falt tirsdag, og holdt seg i minus gjennom hele børsdagen.

Transoceans kjøp av Ocean Rig UDW var en av sakene som fikk oppmerksomhet.

Transocean meldte tirsdag at selskapet kjøper Ocean Rig UDW for om lag 2,7 milliarder dollar, med oppgjør i kontanter og aksjer.

Prisen representerer en premie på 20,4 prosent, sammenlignet med Ocean Rigs gjennomsnittlige kurs de seneste ti dagene, og oppgjøret består av 1,6128 nylig utstedte Transocean-aksjer, pluss 12,75 dollar i kontanter per aksje for hver Ocean Rig-aksje. Dette impliserer en verdi på 32,28 dollar per Ocean Rig-aksje, basert på sluttkursen 31. august 2018.

Transocean-aksjen falt, mens Ocean Rig UDW-aksjen steg.

Ellers sier vise-styreleder Philipp Hildebrand at policyene som den sittende amerikanske regjeringen har omfavnet knyttet til handel representerer den største risikoen for den globale økonomien i dag, ifølge CNBC.

– Overordnet har vi noen store risikoer, og jeg tror den største fortsatt er handelsrisikoen. Endrer vi fundamentalt de globale handelssystemene, vil det være alvorlig da vi har veldig kompliserte og komplekse globale verdikjeder i dag som er svært annerledes nå enn for 15 til 20 år siden. Dette er en større risiko for den globale økonomien enn at Federal Reserve strammer til, sier han til CNBC.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

* Dow Jones er ned 0,05 prosent til 25.953 poeng.

* Nasdaq Composite er ned 0,23 prosent til 8.091 poeng.

* S&P 500 er ned 0,17 prosent til 2.897 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: — Det er på mange måter en bitter sorti i dag
Avgangen til Berit Svendsen bekrefter inntrykket av at når hun ikke fikk toppjobben, så kunne det være det samme, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:12
Publisert: