Tesla surfet inn til ny all-time high igjen med en oppgang på 3,35 prosent til 574 dollar per aksje, og Slack-aksjen steg 37,42 prosent på oppkjøpsrykter.

Ellers var det en rolig dag på Wall Street onsdag, dagen før Thanksgiving. Torsdag er børsene stengt, og fredag er det halv dag. Markedene er allerede i feriemodus, og svært mange har reist hjem for å feire høytiden med sin nærmeste familie.

Dreiningen den siste tiden, fra et oppsving i teknologiaksjer til oppsving i sykliske aksjer, snudde onsdag, etter at Dow Jones satte ny rekord med over 30.000 poeng tirsdag.

Rekorden kom etter gode vaksinenyheter på løpende bånd i det siste, samtidig som USAs president Donald Trump ser ut til å ta innover seg valgnederlaget.

Dow Jones og S&P 500 falt noe tilbake onsdag, mens teknologiindeksen Nasdaq Composite endte opp – takket være et lite comeback for såkalte «bli hjemme»-aksjer, altså aksjer som har gjort det bra helt siden pandemien sendte folk på hjemmekontor på ubestemt tid.

Slik endte nøkkelindeksene:

* Dow Jones er ned 0,58 prosent.

* Nasdaq Composite er opp 0,48 prosent.

* S&P 500 er ned 0,16 prosent.

«Skjør tid»

Etter flere dager med gode nyheter ser det ut til at markedene igjen har den kraftige smitteøkningen i USA i tankene – selv om vaksinene nærmer seg med stormskritt.

Myndighetene i USA har opplyst at de planlegger å distribuere 6,4 millioner vaksinedoser i desember, og har et mål om 40 millioner doser innen utgangen av året.

Men selv om en vaksine blir rullet ut allerede i desember eller tidlig på nyåret, vil det ta tid for den amerikanske økonomien å hente seg inn igjen. Ekspertene tviler på at dette vil skje før et stykke ut i andre kvartal, siden det vil ta noen måneder å nå utbredt flokkimmunitet.

– Vi er fortsatt i en skjør tid, og når vi går inn i vinteren vil antall smittetilfeller fortsette å øke globalt, sier Mike Loewengart hos ETrage Financial, ifølge Bloomberg.

Det kom også skuffende jobbtall onsdag: Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 778.000 personer i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 730.000 personer, ifølge Direkt Makro(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.