Onsdag kveld stiger aksjene på Wall Street mot stengetid.

Ved stengetid ender indeksene slik:

  • Den brede S&P 500 indeksen ender opp 0,9 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq Composite ender opp 0,6 prosent.
  • Industritunge Dow Jones ender opp 0,9 prosent.

De to største cruiserederiene Carnival og Royal Caribbean stiger henholdsvis 15,0 og 19,6 prosent på børs etter at medisinselskapet Moderna på tirsdag leverte oppløftende resultater for testingen av sin koronavaksine. Det samme kan sies for de fleste større selskapene innen reisesektoren, som stiger sterkt på håpet om at vi vil få en vaksine som fungerer, og at ting vil gå tilbake til normalen om ikke alt for lang tid.

Flyselskapet United Airlines Holding steg med 14,7 prosent, Delta med 9,5 og American Airlines Group med 16,2 prosent onsdag.

Tidligere på dagen leverte den amerikanske storbanken Goldman Sachs rekordhøye handelsinntekter for andre kvartal. Aksjen ender onsdag kveld opp 1,4 prosent.

Storbanken Goldman Sachs med rekordgode handelsinntekter

Den amerikanske banken rapporterte et overskudd på 2,42 milliarder dollar i andre kvartal, tilsvarende 22,5 milliarder norske kroner. Inntektene på 13,3 milliarder dollar var mer enn 3,5 milliarder dollar høyere enn anslaget, og drevet av sterke resultater i divisjonene for handel og investeringer, oppgir CNBC.

Resultat per aksje ligger nå på 6,26 dollar per aksje, mot et ventet anslag på 3,78 dollar per aksje. Dette er den New York-baserte bankens største resultatutvikling på nesten et tiår. I førhandelen steg aksjen med rundt 4,6 prosent, og stiger med 2,95 prosent ved børsåpning.

– De sterke resultatene viser de iboende fordelene med en diversifisert forretningsmodell. Turbulensen vi har sett de siste månedene forsterker vår forpliktelse til denne strategien, sier toppsjefen i storbanken David Solomon.

– Goldmans inntekter for dette kvartalet var for gode – faktisk uanstendige, sier toppsjef Octavio Marenzi i Opimas. Sentralbanken har utviklet et stort tilbakesprett i markedene ved å skyte inn milliarder av dollar, som i all hovedsak gagner investeringsbankene, fortsetter han.

Selskapet har også opplyst at de har avsatt ytterligere 1,59 milliarder dollar for potensielle utlånstap på grunn av koronapandemien.

Klatrer videre oppover etter vaksine-nyheter

Tirsdag kveld kom bioteknologiselskapet Moderna med nyhetene om at selskapets vaksineforsøk mot koronaviruset produserte en «robust» respons, ifølge CNBC. Selskapets potensielle vaksine produserte nøytraliserende antistoffer hos alle 45 pasienter i en tidlig fase av testingen, ifølge nylig utgitte data.

Tirsdag annonserte også Moderna at de vil begynne med en senfase-testing av vaksinen 27. juli. Aksjen hoppet så mye som 16 prosent etter nyhetene tirsdag kveld, og fortsetter med en økning på ni prosent onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.