Pundet handles onsdag kveld til 1,15 dollar, et fall på nesten fem prosent på bare én dag, skriver BBC.

Årsaken er at koronaviruspandemien skremmer investorene.

Onsdag var det igjen bratt nedgang på børsene, etter at nøkkelindeksene på Wall Street hentet seg kraftig inn igjen i går etter mandagens aksjestup.

Pundets svakhet kan bunne i spørsmål om hvordan den britiske regjeringen planlegger å betale for de økonomiske krisetiltakene som er introdusert, ifølge Neil Wilson, sjefanalytiker for Markets.com.

– Dette er den verste vedvarende salgsperioden av pund som jeg kan huske, sier han.

– Regjeringens massive krisepakke betyr utvilsomt flere låneopptak for den britiske økonomien – hvordan skal vi betale for alt dette?

«Helt overveldet av koronaviruset»

Den britiske finansministeren Rishi Sunak la frem statsbudsjettet på onsdag og meldte at deler av det totale budsjettet vil gå til å dempe konsekvensene av koronautbruddet. Syv milliarder pund skal gå til bedrifter og næringer som står i fare, samt fem milliarder pund til det nasjonale helseprogrammet, NHS.

Bank of England har vedtok også å kutte renten til 0,25 prosent som en respons til koronakrisen.

– Alle trodde at brexit var «the big deal» for pundet dette året, men … Valutaen er blitt helt overveldet av koronaviruset, sier Richard Benson hos Millennium Global Investments i London til Financial Times.

Pundet har falt over åtte prosent mot både dollar og euro siden starten av måneden, og hittil i år har pundet svekket seg 11 prosent mot dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.