Fredag formiddag ble det kjent at legemiddelselskapet Vistin Pharma ansetter DNB Markets oljeanalytiker Torbjørn Kjus og Kenneth Tveter. Sammen skal de utvikle et nytt forretningsområde innenfor energihandel i selskapet. Tveter har mer enn ti års erfaring med salg og handel i oljemarkedet hos DNB.

Kjus har høyst sannsynlig tjent svært godt i DNB Markets. Han hadde en skattelignet inntekt på nær 5,4 millioner kroner i 2016. Også hos sin nye arbeidsgiver vanker det store summer på Kjus. Ifølge børsmeldingen får Kjus og Tveter henholdsvis 1.023.295 og 628.197 opsjoner på aksjer i Vistin, med en utøvelsespris på 11,20 kroner aksjen.

Millioner i papirgevinst før ansettelse

Etter nyheten føk aksjen til værs. Kursen lå rundt klokken 12 på 13,45 kroner. Det betyr at Kjus allerede har en papirgevinst på over 2,3 millioner kroner på opsjonsavtalen han er lovet. Og det før han har begynt i jobben. Tveter har en papirgevinst på over 1,4 millioner kroner på opsjonsavtalen han får. Samlet har de to dermed over 3,7 millioner kroner i papirgevinst før de er ute av dørene hos DNB. Ansettelsene av de to analytikerne må godkjennes av selskapets generalforsamling for å endre vedtektene til selskapet.

Kjus har 16 års erfaring med oljeanalyse, mens Tveter har mer enn ti års erfaring med salg og trading i oljemarkedet hos DNB. Kjus hadde skattelignet inntekt på nær 5,4 millioner kroner i 2016. De tre siste årene har han til sammen tjent over 15,6 millioner kroner. Det er ikke kjent hva Kjus får i fastlønn i sin nye jobb.

Kan få flere opsjoner

De to mottar også en opsjon på over ti prosent av antallet aksjer utstedt i fremtidige kontantemisjoner i selskapet, begrenset til samlet fire millioner opsjoner, inkludert de opprinnelige opsjonstildelingene.

Vistin Pharma har flere profilerte investorer på eierlisten, blant andre Øystein Stray Spetalen og Torstein Tvenge. I selskapets styre sitter Spetalen, sammen med styreleder Ole Enger, Ingrid Elvira Leisner og Mimi K. Berdal.

Selskapet solgte i oktober i fjor sin opioid- og pilleproduserende virksomhet CMO til australske TPI Enterprises Limited, og driver nå kun som leverandør av legemiddelet metformin. I etterkant har styret vurdert at den nåværende virksomheten mangler skala, og har dermed sett etter nye muligheter.(Vilkår)

Nytt på båtmessen: Elektriske vannscootere
- Vi må begynne en plass, sier importøren, som håper han vil styrke båtinteressen hos unge og potensielt fremtidige kunder.
01:30
Publisert: