Det er bred oppgang på asiatiske børser tirsdag. Mens investorene i forrige uke solgte unna aksjer og i stedet søkte seg mot antatt trygge havner som statsgjeld og gull, ser utviklingen nå ut til å gå motsatt vei.

Frykten for en militær konflikt mellom USA og Nord-Korea er betydelig redusert etter at Nord-Koreas leder Kim Jung-un ifølge det nord-koreanske nyhetsbyrået KCNA uttalte at han vil vente med et eventuelt angrep på den amerikanske stillehavsøyen Guam.  

Planene om et slikt angrep ble varslet etter at USAs president Donald Trump i forrige uke lovet landet «ild og vrede verden aldri før har sett» hvis Nord-Korea fortsetter å true med atomvåpen.

Sammen med markert oppgang på amerikanske børser mandag kveld, ser Kim Jong-uns uttalelser til å føre til økt risikoappetitt i markedene igjen. Blant annet faller Japanske yen mot amerikanske dollar. Den japanske valutaen er et typisk sted der mange investorer søker tilflukt i urolige tider. Samtidig har Vix-indeksen, som blir omtalt som fryktindikatoren i det amerikanske aksjemarkedet, falt samtidig tilbake nær 20 prosent mandag.

I Tokyo stiger Nikkei-indeksen rundt 1,3 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,4 prosent, mens Shanghai Composite i Kina er opp 0,5 prosent.

I Singapore faller markedet imidlertid rundt 0,3 prosent.

Markedene i Sør-Korea og India er stengt tirsdag på grunn av helligdagsfeiringer.(Vilkår)

Siv Jensen lager middag til kollegene sine
Omtrent en gang i uka lager finansminister Siv Jensen middag til kollegene sine. Hun liker å lage nye ting og mener oppskrifter er til for å brytes.
01:40
Publisert: