Forrige ukes spinnville handel på børsene i USA åpnet endte fredag med en nedgang på over to prosent, og ga verste børsuke siden mars.

Mandag åpnet mer avventende på Wall Street med en svak nedgang på både Dow Jones, S&P 500, og Nasdaq.

Indeksene snudde raskt fra rødt til grønt, og spesielt Nasdaq økte ut fra startblokkene med en oppgang på 0,54 prosent. Så startet fallet.

Rundt klokken halv seks opplevde alle de tre store en kraftig nedgang:

  • Dow Jones falt -1.90 prosent.
  • S&P 500 falt -1,67 prosent.
  • Nasdaq falt -1,12 prosent.
Marketwatch

– Dagens salg er en fortsettelse av fredagen, sa porteføljeforvalter Doug Cohen for Athena Capital Group til den amerikanske avisen.

Facebook som har gått gjennom noen tøffe måneder, startet dagen med en oppgang på 2,46 prosent. Tesla åpner 1,36 prosent fra start, mens Netflix (0,91 prosent) og Amazon (0,89 prosent) fikk også en god start på uken.

Apple er den største taperen med en nedgang på 1,48 prosent. Marketwatch skriver at fallet kommer etter at en kinesisk domstol beordret selskapet til å stoppe salget av to eldre Iphone-modeller. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.