Det var oppgang fra start på Wall Street tirsdag, etter at uken startet med nedgang mandag. Wall Street endte til slutt med bred oppgang.

  • Industritunge Dow Jones Industrial steg 1,18 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 1,36 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,36 prosent

Cleveland Fed-president Loretta Mester sa tirsdag at hun og hennes kolleger er fokusert på å takle inflasjonen. Analytikere forventer stort sett at Fed vil bremse økningene til et halvt prosentpoeng på desembermøtet, ned fra en serie med 0,75 prosentpoeng økning, skriver Wall Street Journal.

Mester er ikke det eneste Fed-medlemmet med mindre haukaktige uttalelser, bemerker Reuters. San Francisco Fed-president Mary Daly understreket mandag behovet for å være forsiktige for å unngå en «smertefull nedtur». Det er bredt ventet at Fed vil heve renten med 0,5 prosentpoeng i desember, men ifølge CME Groups FedWatch Tool er det rundt 30 prosent sannsynlighet for en økning på 0,75 prosentpoeng, skriver Reuters videre.

Øket resesjonsfrykt

Kina har opplevd sine første covid-19-relaterte dødsfall på fastlandet fra siden mai. Det har ført til frykt blant investorer for at landet igjen vil innføre kraftige og vekstdempende restriksjoner. Ifølge Waddell & Associates flyttet nyhetene investorer bort fra vekstaksjer og over til konservative sektorer, skriver CNBC, samtidig som det førte til kjøp av amerikanske dollar.

– Den mer negative tonen fra Kina i går har bidratt til å øke den allerede eksisterende frykten for en amerikansk resesjon i løpet av de kommende månedene, sa Deutsche Bank-strateg Jim Reid i et notat skriver Wall Street Journal.

Zoom faller

Blant enkeltaksjer falt Zoom mer enn fem prosent ved åpning, etter at videokommunikasjonsselskapet kom med en svakere guiding enn ventet da selskapet la frem kvartalsrapport mandag kveld. Kvartalsresultatet var imidlertid bedre enn ventet, selv om den generelle veksten man så under pandemien har avtatt, skriver CNBC. Aksjen falt 3,87 prosent.

Dell falt i førhandelen etter å ha fremlagt en svakere omsetningsguiding for inneværende kvartal, men steg forsiktig ved åpning. Kvartalstallene var bedre enn ventet, men selskapet kommuniserte at tregere økonomi, inflasjon og andre økonomiske faktorer legger press på kundenes forbruk. Aksjen steg 6,79 prosent.

Renten på den amerikanske tiåringen ble ved stengetid tirsdag handlet til rundt 3,76 prosent, mot rundt 3,83 prosent ved stengetid på Wall Street mandag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.