Onsdag kom gladnyheten om at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM) for tjenesteytende sektor var høyere i juli enn ventet. Nasdaq steg da med hele 2,59 prosent, men torsdagen ble det en langt svakere oppgang med et løft på 0,4 prosent.

Blant de gode nyhetene onsdag, var et overraskende oppsving i tjeneste-PMI i juli og kommentarer fra Federal Reserve-sjef i St. Louis, James Bullard. Bullard sa at han ikke tror USA er i en resesjon, og henviste blant annet til lav arbeidsledighet, skriver TDN Direkt.

Nøkkelindeksene endte torsdagen slik:

  • Den brede S&P 500-indeksen endte med fall på 0,08 prosent.
  • Industritunge Dow Jones falt 0,26 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq steg 0,41 prosent.

Nå retter markedet blikket mot neste månedsrapport for antall nye jobber som blir tilført den amerikanske økonomien, også omtalt som «non-farm payrolls».

Juli-rapporten blir offentliggjort fredag, og vil vise hvor vidt det amerikanske jobbmarkedet forble styrket i juli.

– Med arbeidsrapporten som kommer i morgen, vil ikke dagens svake oppgang i antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd ha stor innvirkning på markedet, sa administrerende direktør for investeringsstrategi Mike Loewengart hos E*Trade hos Stanley Morgan til CNBC.

– Investorer vil vente og se om arbeidsmarkedet kan tåle sentralbankens renteøkninger, like godt som i juni.

Tesla stiger

Tesla-aksjen steg med 1,5 prosent da Nasdaq åpnet. Optimismen avtok noe i løpet av dagen, og kursendringen endte med oppgang på 0,4 prosent.

Elbilgigantens årlige generalforsamling avholdes torsdag. Markedet venter blant annet på en potensiell godkjennelse av en aksjesplitt, hvor hver aksje omgjøres til tre.

Hensikten bak aksjesplitten er å gjøre investeringer i aksjen mer tilgjengelig for enkeltindivider som ønsker å investere i selskapet.

Nå omsettes aksjen for 924 dollar, det tilsvarer i omtrent 9.000 norske kroner.

Flere nye søkere til arbeidsledighetstrygd

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA var også høyere enn ventet.

I forrige uke lå antallet førstegangssøkere på 260.000, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet, skriver TDN Direkt.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 259.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.