• Industriindeksen Dow Jones falt 1,30 prosent
  • Den brede samleindeksen S&P 500 falt 1,34 prosent
  • Tekonologiindeksen Nasdaq Composite falt 2,31 prosent

Det var ventet et fall på 100.000 nye jobber i USA for mars, istedet ble fallet på 700.000. Sist uke søkte over seks millioner amerikanere om dagpenger. Wall Street reagerte fredag kveld kraftig, og avsluttet den første handelsuken i april nedover.

- Det beste scenarioet forsvinner veldig raskt og grunnlaget blir bare verre. Det føles fortsatt som noe vi er på vei inn i - og ikke noe vi er på vei ut av, sa investeringsdirektør Brian Nick i Nuveen til CNBC om Wall Street-uken vi nå legger bak oss.

Meldingene om høye koronadødstall i delstaten New York ved lunsjtider var også med på å påvirke i negativ retning. Nesten 3.000 har dødd av viruset bare i New York det siste døgnet.

Analytikere fra de største amerikanske finanshusene spår et usedvanlig tungt år for amerikansk økonomi. Kraftig nedgang i bruttonasjonalprodukt og rekordhøy arbeidsledighet er framtidsutsiktene for de kommende kvartalene.

Goldman Sachs sjeføknom Jan Hatzius forteller til CNBC at april kommer til å bli den verste måneden for den amerikanske BNPen og spår at den blir 34 prosent lavere enn samme måned i fjor.

Bank of America-Analytikere spår "den dypeste resesjonen noensinne". De tror at den amerikanske økonomien vil synke i begge av de neste to kvartalene som kommer.

Analytikere i Morgan Stanley har regnet seg fram til at økonomien i USA vil synke med 38 prosent neste kvartal.

Sjefen for Det internasjonale pengefondet, Kristalina Georgievasa, på en pressekonferanse fredag ettermiddag at konsekvensene av koronapandemien vil verre enn finanskrisen i 2008. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.