De toneangivende indeksene i USA startet alle børsdagen onsdag med oppgang. Rett etter åpning ser det slik ut:

  • Dow Jones er opp 1,34 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq er opp 1,21 prosent
  • Den brede samleindeksen S&P500 er opp 1,18 prosent

Flere steder i verden har man de siste dagene sett at dødstallene har begynt å flate ut. Også i USA er håp om at koronatoppen er nådd. I USA har daglige nye rapporterte tilfeller falt siden fredag, skriver CNBC.

Like før halv seks kom meldingene om at Bernie Sanders trekker seg om presidentkandidat. Markedene reagerer positivt på nyheten og er et kvarter før seks opp rundt to prosent.

Anthony Fauci, direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, sier onsdag at dødstallene relatert til korona er lavere enn de først trodde, og at det kan skje et vendepunkt denne uken, skriver nyhetskanalen. Det er nyheter investorene er glade for å høre.

Markedene på Wall Street, og i verden generelt, har vært svært volatile den siste tiden. Gårsdagen på Wall Street startet optimistisk, men endte nervøst. Alle indeksene endte i minus etter kraftig oppgang fra start.

– Vi ser fremgang, men viruset er ikke under kontroll ennå. De økonomiske nøkkeltallene fremover er fortsatt avhengige av virussituasjonen, porteføljestrateg Adam Phillips i ep Wealth Advisors i Los Angeles til Marketwatch i går. Mandag steg Wall Street over syv prosent.

Sjefanalytiker Christian Lie i Danske Bank sier det er umulig å si hvilken vei pendelen vil svinge, men er sikker på én ting: At å få til økonomisk vekst igjen nok blir langt vanskeligere enn markedet gir uttrykk for nå.

– I utgangspunktet er det en fare for at stemningen kan surne, for det markedet har priset inn nå baserer seg på en relativt raskt økonomisk omstart ved at man gir slipp på en god del restriksjoner, og at økonomien kommer seg relativt raskt i andre halvår igjen, sa han til DN tidligere onsdag.

Oslo Børs stengte onsdag ned 1,34 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.