Onsdag ble Joe Biden innsatt som USAs 46. president. De brede amerikanske aksjeindeksene avsluttet dagen med kraftig oppgang.

Slik er kursene på Wall Street rundt 17.40 norsk tid:

  • S&P 500 ligger flatt
  • Dow Jones faller med 0,1 prosent
  • Nasdaq Composite stiger med 0,4 prosent

Høy optimisme blant investorer

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA var i forrige uke 900.000, viser tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag, ifølge CNBC.

Det er nedgang fra 926.000 søkere i forrige uke.

Alec Young, investeringssjef i Tactical Alpha, mener kursoppgangen onsdag skyldtes forventningene til en stimuluspakke og vaksineutrullingen. Dersom stimuleringsprogrammet eller vaksineutrullingen ikke står til forventningene kan optimismen føre til pessimisme, sier Young til CNBC.

– Dyrt marked

Analysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets mener man kan få bedre avkastning i andre aksjemarkeder enn det amerikanske.

– Det er et dyrt marked, rett og slett. Avkastningsmessig er vi på det dyreste stedet på 40 år, sier Ringholm.

Aksjemarkedet i USA er svært dyrt og har godt av en liten korreksjon, sier analysesjef i Sparebank 1 Markets Pål Ringholm
Aksjemarkedet i USA er svært dyrt og har godt av en liten korreksjon, sier analysesjef i Sparebank 1 Markets Pål Ringholm (Foto: Mikaela Berg)

Flere av teknologigigantene avsluttet børsen sterkt onsdag. Alle de største tek-aksjene steg med over to prosent, men det var Netflix som stjal overskriftene. Streamingselskapet avsluttet børsen onsdag med en oppgang på over 15 prosent. Ringholm advarer mot teknologiaksjene i tiden fremover, og anbefaler investorer å se mot verdiaksjer.

– Det er stor sjanse for en større tiltakspakke, som øker sannsynligheten for god økonomisk vekst i år. Dette er til fordel for verdiaksjer, og mindre fordel for teknologiaksjer som kanskje lykkes med noe lang tid i fremtiden, sier Ringholm.

Han mener USAs aksjemarked har godt av en liten korreksjon i tiden fremover:

– Aksjene steg voldsomt i mars, så steg det videre når vaksinen kom, også fortsetter det å stige nå. Markedet har godt med en liten pause, sier Ringholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.