Det har vært en svært turbulent start på verdens børser og øvrige finansmarkeder.

Kraftige børsfall er avløst av like sterke rekyler etter kort tid, og mange eksperter klør seg i hodet over årsakene til det som skjer.

Toppstrategen Adam Parker hos Morgan Stanley tar for seg dette på en usedvsanlig ærlig måte i et analysenotat til sine kunder denne uken.

- Alt ser bakvendt ut. Selg vinneraksjer, kjøp taperaksjer, behold forbrukerrelaterte aksjer både når markedet stiger og faller. Bare gjør det motsatte av hva som er fornuftig, heter det i nyhetsbrevet ifølge ifølge CNBC.

Ikke alene

Han sier videre at investorene hadde klart seg bedre hvis de hadde gjort det motsatte av analytikerteamets anbefalinger.

- Vår anbefalte portefølje har vært temmelig fryktelig den siste tiden, skriver Parker ifølge CNBC.

Morgan Stanleys investeringsportefølje hadde i januar den dårligste utviklingen på 61 måneder, eller rundt fem år.

En fattig trøst for Adam Parker og hans kolleger i Morgan Stanley er at de langt fra er alene om å skuffe kundene med elendige råd.

Konkurrenten Goldman Sachs måtte sende en unnskyldning til kundene etter at den amerikanske investeringsbanken ifølge Bloomberg forkastet fem av sine seks toppanbefalte aksjer for året etter bare seks uker inn i 2016.

 Les også: - Vi kommer alle til å betale en fryktelig pris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Asia i dag: Sentralbankene mangler ammunisjon  

Følg markedsutviklingen på DN Investor