Det var duket for børsfest da de amerikanske børsene åpnet mandag ettermiddag, men oppgangen avtok i styrke utover kvelden.

Den ledende indeksen Dow Jones endte opp 1,13 prosent, mens den brede samleindeksen S&P 500 steg 1,09 prosent.

Den teknologitunge indeksen Nasdaq steg 1,51 prosent.

Siden investorene tok helg fredag kveld har det vært G20-møte i Argentina, og der skjedde det saker og ting.

Den amerikanske presidenten Donald Trumpe ble enig om en våpenhvile i handelskrigen med sin kinesiske kollega Xi Jinping. I tillegg ble de to oljenasjonene Saudi-Arabia og Russland enige om å forlenge produksjonskuttene sine inn i 2019.

Både i Asia og i Europa har investorene jublet over helgens nyheter, og derfor var det duket for en real børsfest også i USA.

Børsnedgangen snart tatt igjen

De amerikanske børsene har hatt en tøff høst, da frykt for høyere renter bidro til å sende børsene utfor i midten av oktober. Det har gått verst utover teknologiselskapene, og dermed er det ikke overraskende at indeksen Dow Jones er den som har falt minst.

Likevel har til og med industridominerte Dow Jones vært i korreksjonsterritorium med et fall på like over ti prosent siden toppen ble nådd.

Denne børsnedgangen er på god vei til å bli tatt igjen mandag ettermiddag.

Tre prosent under toppen

En halvtime etter åpning er indeksen kun ned tre prosent siden toppnoteringen fra begynnelsen oktober. Siden nyttår er indeksen opp drøye fem prosent.

For de andre indeksene er ikke utviklingen like sterk. Den brede samleindeksen S&P 500 består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, mot Dow Jones 30. Denne indeksen er opp rundt 4,5 prosent siden nyttår, og har litt lenger opp til toppnoteringen fra oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Julefylla har skylda
DNs politiske julekalender | Luke 3: Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: