Frykten for at deltaviruset kan utsette gjenåpningen av verdenssamfunnet gjør at amerikanske aksjer, oljeprisen, og amerikanske statsobligasjoner alle har falt i dag før børsåpning på Wall Street.

Børsindeksen S&P 500 faller 1,9 prosent klokken 18.30 norsk tid mandag. På forhånd var det ventet en nedgang på én prosent.

Blant selskapene som faller på børsen finner man Apple som har falt 2,6 prosent etter å ha falt 1,9 prosent i førhandelen mandag, og Tesla som har falt prosent 2,55 prosent etter å ha vært ned også i førhandelen.

Den amerikanske industriindeksen Dow Jones Industrial Average faller også 2,3 prosent, og Nasdaq-børsen faller med 1,5 prosent.

Fall i statsobligasjoner

Avkastningen på den amerikanske tiåringen, også kalt for yielden på tiåringen, falt fra 1,30 prosent fredag til 1,20 prosent mandag. Dette fallet i avkastningen kommer av at prisene på statsobligasjonen stiger som følge av at mange investorer kjøper disse verdipapirene som en trygg investering i det urolige markedet. Avkastningen er nå den laveste siden midten av februar.

Opec+ sender oljeprisen ned

Også fallet i oljeprisen har tiltatt utover dagen, og den er mandag ettermiddag ned 4,3 prosent til 68,7 dollar/fatet, etter at Opec + har bestemt seg for å øke produksjonen

Opec +, som består av 23 land som produserer mesteparten av verdens olje, har besluttet å øke produksjonen med 400.000 fat per måned fra og med august.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.