På ukens andre handelsdag er det bred oppgang for de tre toneangivende indeksene på Wall Street. Dermed har uken startet med to gode dager på rad, etter nedturen fredag forrige uke.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Industritunge Dow Jones stenger opp 0,85 prosent.
  • Brede S&P 500 stenger opp 1,54 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq stenger opp 1,87 prosent.

Da børsen stengte på Wall Street tirsdag kveld norsk tid markerte det også slutten på andre kvartal 2020. I kvartalet steg Nasdaq rett over 30 prosent, noe som er den sterkeste kvartalsvise oppgangen siden 2001. For Dow Jones ble kvartalet det beste siden 1987, mens S&P 500 fikk det beste kvartalet siden 1998, skriver CNBC.

Facebook steg mer enn to prosent, til tross for at flere og flere giganter den siste uken har trukket sine annonser fra plattformen. Zuckerberg og Facebook har den siste tiden fått kritikk for å ikke gjøre nok for å stoppe hatefulle ytringer på det sosiale mediet.

Amazon og Netflix steg også mer enn to prosent.

Tesla, som er ventet å legge frem foreløpige tall for andre kvartal denne uken, steg rett under syv prosent. Aksjen stengte til kurs 1079,81 dollar.

«Markedet er høye på inntjening»

Tross en stadig mer prekær koronasituasjon i USA har alle de tre indeksene steget kraftig siden bunnen i mars. Sjeføkonom Charles Dumas i TS Lombard oppfordrer imidlertid investorer til å fortsette å være «bearish» på det amerikanske aksjemarkedet, inntil man får klarhet i akkurat hvor mye korona har rammet økonomien.

Å være «bearish» betyr at man tror på en nedadgående trend i markedet.

– Det vi i grunnen sier er at markedet er høye på inntjening, for det første. For det andre, så handles det til en P/E (price to earnings)-rate som tar en rett tilbake til toppen av tek-boblen i 1999/2000, sier han til CNBC.

Dumas mener markedet er i en tilstand der man tror på et 2021 som ikke kommer til å skje.

– Poenget her er at markedet estimerer inntjening for S&P-selskapene i 2021 som knapt er opp fra 2019, men rett tilbake til langsiktige veksttrender. Det er høyst usannsynlig at vil skje. Våre estimater sier at forholdet mellom økonomi og inntjening fører til et tall som er ned rundt 20 prosent, sammenlignet med 2019, sier Dumas til CNBC.

Spår 100.000 smittetilfeller hver dag

Oppgangen tirsdag kommer tross uttalelser fra smitteverneksperten Anthony Fauci i USA, som under en høring i Kongressen uttalte at landet kan komme til å se så mange som 100.000 smittetilfeller hver eneste dag.

Han, finansminister Steve Mnuchin og Fed-sjef Jerome Powell møtte tirsdag opp foran en komité i Representantenes hus for å redegjøre for koronasituasjonen i landet. Flere stater har den siste tiden satt gjenåpningen på vent, eller re-innført smittverntiltak for å få bukt med det stadig økende smittetallet i USA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.