Etter en euforisk slutt på andre kvartal 2020 tirsdag kveld, var stemningen noe mer dempet på Wall Street onsdag.

På den første handelsagen i tredje kvartal og andre halvdel av året, ser det slik ut ved stengetid på New York-børsen.

  • Industritunge Dow Jones falt 0,3 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq steg 0,95 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,5 prosent.

For teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen med en ny toppnotering, ifølge CNBC. Indeksen stengte på 10.154,63 poeng.

Facebook steg 4,62 prosent, til sluttkurs 237,55 dollar. Selskapet har den siste tiden fått kritikk for å ikke gjøre nok for å stoppe hatytringer på sine plattformer. Det har ført til at en rekke giganter har sagt de skal stanse annonseringer på Facebook og Instagram.

Denne uken ble Adidas, Ford, Target og Pfizer de siste av over 350 selskaper som ifølge Forbes støtter #stophateforprofit-kampanjen, og som dermed har sluttet eller sagt at de midlertidig vil slutte å reklamere på Facebook-plattformene.

Varehuskjeden Macy's meldte onsdag om milliardunderskudd i første kvartal som følge av korona, og falt over fire prosent.

Legemiddelselskapet Pfizer la onsdag fram en studie av en koronavaksinekandidat sammen med BioNTech, som viste at medisinen lager nøytraliserende antistoffer.

Pfizer endte dagen opp 3,2 prosent på nyheten. BioNTechs USA-listede aksjer falt 3,9 prosent.

Nasdaq 100-indeksen steg 1,2 prosent, og nådde også en ny toppnotering på 10.279,25 poeng. Nasdaq 100-indeksen består av de 100 største selskapene på Nasdaq-børsen, med unntak av finansselskaper.

Nye smitterekorder i California

Da børsen stengte på Wall Street tirsdag kveld norsk tid markerte det også slutten på andre kvartal 2020. I kvartalet steg Nasdaq rett over 30 prosent, noe som ble den sterkeste kvartalsvise oppgangen siden 2001. For Dow Jones ble kvartalet det beste siden 1987, mens S&P 500 fikk det beste kvartalet siden 1998, ifølge CNBC.

Samtidig blir det nærmest daglig meldt om en stadig mer prekær koronasituasjon i USA.

Tirsdag ble det registrert 44.000 nye koronatilfeller i landet, den nest sterkeste økningen på én dag. Dermed har USA nå nådd om lag 2,6 millioner smittetilfeller.

Onsdag meldte vestkyst-staten California, samt Arizona om en rekordøkning i antallet smittede, ifølge statenes helsemyndigheter, skriver CNBC. I Texas ble det satt ny rekord i antall smittede og antallet innleggelser på sykehus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.