Ukens første og månedens siste handelsdag på Wall Street stenger blandet for de tre toneangivende indeksene.

  • Industritunge Dow Jones stenger med nedgang på 0,8 prosent.
  • Samleindeksen S&P 500 ender med nedgang på 0,2 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq stenger med oppgang på 0,7 prosent.

Aksjesplitt

Elbilprodusenten Tesla steg friskt ved åpning mandag, og stenger med en oppgang på 12,6 prosent til 498,3 dollar per aksje.

Det skjer etter at selskapet fredag etter stengetid gjennomførte en såkalt fem-for-én aksjesplitt, der alle aksjonærer per fredag kveld norsk tid fikk fire ytterligere aksjer for hver ene de eide. For å reflektere aksjesplitten ble Teslas aksjekurs justert ned til 442,68 dollar før åpning, mot fredagens sluttkurs på 2238,75 dollar.

I teorien vil ikke selskapets verdi endres ved en aksjesplitt, men det kan gjøre det lettere for mindre investorer å kjøpe seg inn i selskapet.

Apple-aksjen stiger på sin side rundt 2,26 prosent, etter at tek-giganten også gjennomførte en fire-for-én aksjesplitt. Aksjen stenger med en oppgang på 3,4 prosent mandag kveld.

For å reflektere splitten ble Apples aksjekurs justert ned til 124,81 dollar før åpning, mot fredagens sluttkurs på 500 dollar.

Mandag ettermiddag norsk tid melder CNBC at et oppkjøp av Tiktok også er på trappene. Det amerikanske nettstedet skriver at det er Microsoft og Walmart og Oracle som er de to heteste kandidatene til å ta over det sosiale mediets drift i USA, New Zealand og Australia. Ifølge CNBC kan salgsprisen havne på mellom 20 og 30 milliarder dollar.

I dag er det kinesiske Bytedance som eier appen, og de skal etter det CNBC erfarer ha valgt seg ut en kjøper. Salget kan ifølge nettstedet bli gjennomført allerede tirsdag.

Beste augustmåned siden 80-tallet

August har vært en svært bra måned for de tre toneangivende indeksene på Wall Street. Fredag forrige uke gikk Dow igjen i pluss for året, og har dermed nullet ut fallet som følge av korona i mars.

Samleindeksen S&P 500 har dessuten truffet nye toppnivåer, mens teknologitunge Nasdaq denne våren har satt nye toppnoteringer som perler på en snor. Sistnevnte har blitt godt hjulpet av et enormt tek-rally på Wall Street, som har sendt blant annet Apples verdsettelse til nye høyder. I likhet har også Jeff Bezos' netthandelsgigant Amazon hatt et eventyrlig 2020 på børs så langt.

Ifølge CNBC er august 2020 den beste augustmåneden for både S&P 500 og Dow Jones. Førstnevnte har steget 7,2 prosent så langt denne måneden, og er på vei mot sin beste august siden 1984. For industritunge Dow Jones er oppgangen på mer enn åtte prosent den beste augustmåneden på 36 år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.