Etter den markante stigningen i de globale børsene på tampen av forrige uke, fortsatte de toneangivende indeksene ved Wall Street i samme spor fra åpning mandag. Rundt klokken åtte snudde derimot oppgang til nedgang for de tre ledende indeksene. Slik endte også børsdagen.

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,78 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen falt 0,61 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,81 prosent.

S&P 500-indeksen startet handelsdagen med en oppgang på 0,75 prosent, mens Dow Jones-indeksen steg 0,5 prosent. Nasdaq ledet an med å stige hele 1,35 prosent.

Forrige uke kom nyheten om at inflasjonen i juni var på 9,1 prosent. Den amerikanske inflasjonen er nå på sitt høyeste nivå siden 1981. I kjølvannet av denne nyheten ble det priset inn en renteheving fra Federal Reserve på 100 basispunkter.

Den siste tidens optimisme kom etter Federal Reserve-medlem Waller uttalte at hovedplanen til den amerikanske sentralbanken fremdeles er rentehevninger på 75 basispunkter i juli.

Alle de tre ledende indeksene steg rundt en prosent på det beste mandag, før det snudde til nedgang.

Børsrally

Det er stor spenning blant investorer til uken som kommer da en rekke selskaper legger frem sine rapporter for andre kvartal.

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs fikk et resultat pr aksje på 7,73 dollar i andre kvartal 2022, ifølge selskapets kvartalsrapport mandag. Dette overgikk analytikernes forventninger om resultat pr aksje på 7,25 dollar. Aksjen stiger 2,62 prosent.

Et annet selskap som presenterer sine kvartalstall denne uken er strømmetjenesten Netflix. Aksjen har falt nesten 70 prosent på børsen så langt i år etter selskapet i forrige kvartal meldte om fall i abonnenter for første gang. Selskapet meldte onsdag forrige uke at de vil initiere et samarbeid med teknologigiganten Microsoft. Samarbeidet er knyttet til et annonsestøtte abonnement som Netflix vil rulle ut senere i år. Aksjen er oppe 4,87 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.