Alle de tre toneangivende aksjeindeksene steg fra start, og fortsatte stigningen utover handelsdagen.

Ved stenging endte industriindeksen Dow Jones opp 1,43 prosent. Den brede S&P 500-indeksen endte opp to prosent, mens teknologitunge Nasdaq endte opp hele tre prosent.

Nasdaq hadde dermed sin beste handelsdag siden mars i år, melder CNBC.

Det skjer på en god dag på verdens børser. Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en oppgang på 2,5 prosent tirsdag.

Tek-aksjer i vinden

Det var altså teknologiindeksen Nasdaq som hadde den beste dagen på Wall Street tirsdag. Intel som produserer mikroprosessorer steg over tre prosent, etter at det ble kjent at selskapet planlegger å børsnotere sin satsing på selvkjørende biler, Mobileye.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Morgan Stanley har hevet sitt kursmål for Apple til 200 dollar per aksje fra 164 dollar per aksje. Ifølge Bloomberg er meglerhuset positive til selskapets satsning på nye produktkategorier innen VR (virtual reality) og autonome-kjøretøy. Apple- aksjen steg 3,54 prosent.

Også tekgigantene Microsoft og Amazon steg over to prosent tirsdag.

Etter en svak nedgang mandag, stiger Tesla-aksjen igjen. Aksjen endte med en oppgang på 4,24 prosent.

Moderat bekymring over omikron

Ved stenging mandag hadde de amerikanske hovedindeksene indeksene hentet inn mye av fallet fra fredag i forrige uke.

Børsene i USA lå på forhånd an til en ny god dag tirsdag i takt med utviklingen internasjonalt. Bekymringene rundt alvorlighetsgraden av virusvarianten omikron virker å avta noe og Kina har lovet å komme med tiltak for å støtte økonomisk vekst, ifølge TDN Direkt.

– Det er en markant mer konstruktiv tone i globale markeder. Den underliggende beskjeden er at panikken mot utgangsdøren for risikoaktiva forrige uke var en overreaksjon, sier sjeføkonom Simon Ballard i First Abu Dhabi Bank til Bloomberg News.

Søndag uttalte Det hvite hus' smittevernrådgiver Anthony Fauci at de første dataene om omikron-varianten er «oppmuntrende», ifølge CNBC. Han skal også ha uttalt at selv om det enda er tidlig å kommentere utfallet av omikron-utbruddet, ser det ikke ut til at det er stor alvorlighetsgrad ved det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.